Ειδήσεις

Ο αθέατος κόσμος του νερού στο ΜΦΙ

Τις δικές τους φιγούρες με ζώα του γλυκού νερού έφτιαξαν τα παιδιά μετά την παρουσίαση με θέμα «Ο αθέατος κόσμος του νερού» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το Σάββατο 19 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες».

Τα «Σάββατα με τους Επιστήμονες» διοργανώνονται από το Μουσείο το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα θέματα που θα συζητήθηκαν στην παρουσίαση του Σαββάτου ήταν τα εξής:

- Ποιες προσαρμογές βοηθούν τα ζώα του νερού να επιβιώνουν στο περιβάλλον τους;

- Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το νερό του ποταμού είναι καθαρό;

- Ποια μικρά ζώα ζουν μόνο στα νερά της Κρήτης;

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

- Συζήτηση με θέμα: «Ο αθέατος κόσμος του νερού» με τη  Δρ Βορεάδου Κατερίνα, Βιολόγο - Υδροβιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

- Φτιάχνω τις δικές μου φιγούρες με ζώα του γλυκού νερού και συμμετέχω στο Θέατρο σκιώνμε θέμα «Ο μαγικός κόσμος του νερού». Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

- «Τα ζώα του νερού διηγούνται τις ιστορίες τους». Τα μικρά και ολοζώντανα ζώα του νερού, μεγεθυμένα μέσα από τα στερεοσκόπια, θα μας εντυπωσιάσουν με τις πρωτότυπες ιστορίες τους. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).  

- Κατασκευάζω μικρά και μεγάλα ζώα του νερού με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Μέσα στο «μακρύ και καθαρό ποτάμι του μουσείου» θα προστατέψουμε όλα τα ζώα που φτιάξαμε (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Σχόλια