default-image

Σκουρτόπουλος: Οι δέκα νίκες έμοιαζαν ακατόρθωτος στόχος

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: Οι δέκα νίκες έμοιαζαν ακατόρθωτος στόχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον κόσμο του Ρεθύμνου αφιέρωσε τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ επισήμανε ότι η ομάδα του θα παλέψει να πετύχει τη νίκη που χρειάζεται ακόμα και να προκριθεί στα πλέι οφ της Α1 του μπάσκετ.

Ο προπονητής της ρεθυμνιώτικης ομάδας δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη, ενώ θεωρεί ότι κλειδί γι' αυτήν ήταν η άμυνα και οι συνεργασίες των παικτών του στην τελευταία περίοδο.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου: «Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πρώτον κερδίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο και δεύτερον γιατί πιάσαμε τις δέκα νίκες που μετά το ξεκίνημα έμοιαζε ακατόρθωτο. Παίξαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και αμυντικά αυτή τη φορά. Για 3 δεκάλεπτα παίζαμε μία ζώνη προσαρμογής η οποία μας επέτρεψε να συντηρήσουμε δυνάμεις και φάουλ γιατί έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές και μπορέσαμε στο 4ο δεκάλεπτο να παίξουμε ένας εναντίον ενός, χωρίς πολλές παγίδες, ενώ είχαμε την φρεσκάδα που θέλαμε για να ανταπεξέλθουμε. Από κει και πέρα η διαφορά του 1ου με του 2ου ημιχρόνου ήταν η δημιουργία μας. Είχαμε 5 ασίστ και τελειώσαμε με 19. Έχουμε μεγάλη ικανότητα σε αυτό.

Όταν καταλάβαμε πως έπρεπε να λειτουργήσουμε, το ματς έγινε πιο απλό και ήρθε στα μέτρα μας. Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στον κόσμο. Μας έχει στηρίξει και στα παιχνίδια και στην καθημερινότητα μας και τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ήταν πανέτοιμοι σε όλα. Με μία νίκη ακόμα η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο των πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε για το μάξιμουμ».

Από την πλευρά των παικτών ο Σταύρος Σχίζας τόνισε: «Αυτό το παιχνίδι το θέλαμε οπωσδήποτε, καθώς είχαμε χάσει πολλά ματς στον πόντο. Ήταν μία ακόμα επιβεβαίωση ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που έχουμε δείξει. Η ΑΕΚ είχε πλεονέκτημα στα επιθετικά ριμπάουντ και για αυτό μείναμε πίσω στο σκορ αλλά στο τέλος το πιστέψαμε και καταφέραμε να το γυρίσουμε».

Ζντοβτς: Έπρεπε να κερδίσουμε

Καθόλου ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δεν ήταν ο Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, αλλά και τους παίκτες του. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο. Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να παίζουμε σε όλη την διάρκεια του ματς. Είχαμε κάποια προβλήματα με φάουλ. Τα κριτήρια των διαιτητών ήταν κάπως περίεργα. Είχαμε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση του παιχνιδιού από εμάς στο 1ο και στο 2ο ημίχρονο. Ήμασταν αρκετά νευρικοί στην επίθεση και το Ρέθυμνο Cretan Kings είναι πολύ καλό στο τρανζίσιον και τιμωρεί.

Δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Είχαμε λίγους παίκτες και πιστεύω ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η αντίδραση κάποιων παικτών που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει η θέση μας όσο φτάνουμε προς το φινάλε και ετοιμάζονται από τώρα για τα πλέι οφ. Όμως υπήρχαν και θετικά όπως η παρουσία του Μωραΐτη, ο οποίος ίσως να έπρεπε να παίξει λίγο παραπάνω αλλά σίγουρα στο τέλος εμπιστεύτηκα τους πιο έμπειρους παίκτες».

Ο νεαρός Δημήτρης Μωραΐτης είπε από την πλευρά του: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και ελέγξαμε τον ρυθμό. Από ένα σημείο και μετά χάσαμε τον ρυθμό και ηττηθήκαμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News