Ειδήσεις

Πτωτική αναμένεται η τάση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ακόμα και σε τμήματα υψηλής ζήτησης.

Λιγότεροι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και περισσότερες οι θέσεις στα ΤΕΙ, αυτό είναι το σκηνικό που αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στα πανεπιστημιακά και τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, αλλά και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε απόλυτους αριθμούς αναμένεται πτώση των βάσεων σε όλα τα τμήματα, ακόμα και σε αυτά υψηλής ζήτησης.

Πάντως οι νέοι σπουδαστές δείχνουν να προτιμούν τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και όχι του εξωτερικού ελέω κρίσης, ενώ η περιφέρεια κερδίζει και φέτος τη ζήτηση.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το νέο σύστημα, όσο και με το παλαιό σύστημα.

Αναλυτικά:

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ  σύστημα

- Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ  Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν  το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται  και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι  να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

Ακολουθεί στους 4 παρακάτω πίνακες το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Ρεπορτάζ:

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια