default-image

Ρωσία: 62 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα με Κύπριο κυβερνήτη

Κόσμος
Ρωσία: 62 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα με Κύπριο κυβερνήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε την πτήση από Ντουμπάι προς Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη σήμερα στο αεροδρόμιο της πόλης και όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και οι 62 συνολικά επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη σήμερα το πρωί κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία και οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα έξι μέλη του πληρώματος είναι νεκροί, όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass και το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενοι το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργειών, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 0:50 (ώρα Γκρίνουιτς) - 2:50 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

"Το αεροσκάφος με 55 επιβαίνοντες και τέσσερα ή πέντε μέλη του πληρώματος συνετρίβη καθώς επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Μαρίνα Κοστιούκοβα, της τοπικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. "Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για την τύχη των θυμάτων", συμπλήρωσε.

"Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:00 (ώρα Γκρίνουιτς)", ανέφερε.

Ο τοπικός επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν 55 επιβαίνοντες και έξι μέλη του πληρώματος, προσθέτοντας πως είναι απίθανο να υπάρχουν επιζήσαντες.

"Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών χαμηλής ορατότητας (50-100μέτρων) που επικρατούσαν στον αεροδιάδρομο", ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η χαμηλή ορατότητα εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης είναι η πιθανότερη αιτία της συντριβής του αεροσκάφους.

"Έχουμε γνώση των αναφορών και η ομάδα μας συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες", δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Boeing Νταγκ Άλντερ.

Κύπριος ο κυβερνήτης του αεροσκάφους

Ο κυβερνήτης του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai που συνετρίβη σήμερα στο Ροστόφ επί του Ντον ήταν κυπριακής εθνικότητας, ανακοινώθηκε σήμερα από τη ρωσική εισαγγελία.

"Πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Ο κυβερνήτης ήταν υπήκοος της Κύπρου", δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Εξάλλου η υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι ανακοίνωσε πως ένας ρώσος πολίτης ήταν μεταξύ των μελών του πληρώματος και πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολίτες της Ισπανίας και των Σεϋχελλών μπορεί να περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων.

Το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ επί του Ντον ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ ουκρανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο.

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα πως το πορώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής.

Εξάλλου η ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε ότι εξετάζει ως πιθανότερες αιτίες του δυστυχήματος ένα σφάλμα του πιλότου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ή κάποια τεχνική βλάβη.

Ένα Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai που προερχόταν από το Ντουμπάι συνετρίβη σήμερα γύρω στις 03:50 (ώρα Μόσχας, 02:50 ώρα Ελλάδας) ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον σε κακές καιρικές συνθήκες. Κατά τη συντριβή σκοτώθηκαν και οι 62 επιβαίνοντες.

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Όλοι οι επιβαίνοντες της αεροπορικής πτήσης με κωδικό FZ981 πρέπει να θεωρούνται νεκροί ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι.

"Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί", δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

To αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don .

Ανάμεσα στους 55 επιβαίνοντες και τα έξι μέλη του πληρώματος που σκοτώθηκαν, πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονταν τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο Tass.

Όπως δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News