Ειδήσεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία γύρω από τη φτώχεια στην Κρήτη

Ολοένα και περισσότερο βαθαίνει η οικονομική κρίση στην Κρήτη όπως μαρτυρούν οι χιλιάδες αιτήσεις άπορων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για κάρτες σίτισης με τις οποίες εξασφαλίζουν τα απολύτως απαραίτητα από σούπερ μάρκετ για την επιβίωση τους.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της "ΚΡΗΤΗ TV" γύρω από την φτώχεια στο νησί.  Μέσα σε 3 χρόνια τα βιβλιάρια πρόνοιας για τους ανασφάλιστους μόνο στο Ηράκλειο διπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 2.000 ενώ εκατοντάδες άλλοι έμειναν εκτός λόγω οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκατοντάδες έμειναν εκτος

2.500 κάρτες σίτισης, όταν ο αριθμός των αιτήσεων στα ΚΕΠ του δήμου Ηρακλείου άγγιξαν τις 6.000, το 2015 ενώ εκατοντάδες άλλοι έμειναν εκτός λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Καταργείται το βιβλιάριο πρόνοιας

Το βιβλιάριο πρόνοιας καταργείται πολύ σύντομα με τα νέα δεδομένα, με τους ανασφάλιστους να εξυπηρετούνται με τον αριθμό ΑΜΚΑ , ενώ δεν θα υπάρχουν πλέον αποκλεισμοί.

Οι 2 από τους 3 πυλώνες έμειναν στα χαρτιά

Στο Μαλεβίζι, 1.623 δικαιούχοι έτυχαν οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».  Όμως, οι 2 από τους 3 πυλώνες έμειναν στα χαρτιά.  Πρόκειται για την παροχή υπηρεσιών και αγαθών, όπως η ένταξη στα φθηνά τιμολόγια της ΔΕΗ και η ένταξη στην αγορά εργασίας !

Όσο για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το λεγόμενο ΤΕΒΑ, οι δικαιούχοι για τρόφιμα και όχι μόνο, ανέρχονται σε 17.214 όταν οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 26.000.

Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογιστούν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που εξασφαλίζουν φαγητό από ενορίες του νησιού αλλά και από το κοινωνικό συσσίτιο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Εφιαλτικό τοπίο σε συνδυασμό με εκατοντάδες άλλες τσάντες τροφίμων από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια