Ειδήσεις

Συνθήματα στους τοίχους αντικαθίστανται με ποιήματα

Οι εθελοντές Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Ηρακλείου ξεκινούν, την Κυριακή 20 Μαρτίου, να αντικαθιστούν τα συνθήματα στους τοίχους της πόλης με στίχους από ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων Κρητών και άλλων Ελλήνων λογοτεχνών.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με θέμα «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες», που διοργανώνοει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου.

Σημείο αφετηρίας θα είναι η είσοδος του Πολύκεντρου Νεολαίας στις 12:00 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηεγωργίου θα δώσει μια διαφορετική συναυλία.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, ποιήματαοι θα «ζωγραφίσουν» οι μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία του κέντρου, ενώ τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημένων, εκθέση φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες, έκθεση με έργα μαθητών κ.ά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα και η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια