default-image

Ερυθρός Σταυρός: "απαγορεύεται" ο εθελοντισμός εκτός έδρας

Κρήτη
Ερυθρός Σταυρός: "απαγορεύεται" ο εθελοντισμός εκτός έδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ακόμη και ο εθελοντισμός πέφτει θύμα μικροπολιτικής, τότε δεν έχουμε καμία τύχη. Τα όσα επικρατούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κεντρικά, προκαλώντας προβλήματα και τοπικά, δεν έχουν προηγούμενο.

Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς πώς συνέβη και στη μαζικότερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Κρήτη, όπως το Καρναβάλι του Ρεθύμνου, με περισσότερους από 30.000 καρναβαλιστές και θεατές, συμμετείχαν στην υγειονομική κάλυψη τμήματα του ΕΕΣ από Ρέθυμνο, Χανιά, Νέα Σμύρνη, Κόρινθο ακόμη και Ναύπλιο, αλλά όχι από το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα τμήμα όπως του Ηρακλείου;

«Απαγόρευε τον εθελοντισμό εκτός έδρας επικαλούμενος τις ανάγκες κάλυψης των προσφύγων»

Πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο κεντρικός τομεάρχης Σαμαρειτών απέστειλε έγγραφο, με το οποίο ουσιαστικά απαγόρευε τον εθελοντισμό εκτός έδρας, επικαλούμενος τις ανάγκες κάλυψης των προσφύγων. Ωστόσο, του "διέφυγε" ότι στην Κρήτη δεν υπάρχουν σήμερα πρόσφυγες! Δηλαδή κράτησε με το έτσι θέλω στο Ηράκλειο 50 μέλη του ΕΕΣ, που ήταν έτοιμοι να προσφέρουν εθελοντικά, όπως κάνουν κάθε χρόνο, για το Καρναβάλι του Ρεθύμνου.

Ταυτόχρονα δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς βρέθηκαν στο Ρέθυμνο εθελοντές από τμήματα εκτός Κρήτης. Είναι ενδεικτικό ότι, παρά την ενίσχυση της ομάδας διασωστών από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά όχι από τον όμορο νομό του Ηρακλείου, η δυναμικότητα της υγειονομικής κάλυψης έπεσε στα 98 άτομα, έναντι 170 που ήταν πέρυσι.

Πάλι καλά που οι εθελοντές στους οποίους επετράπη ο εθελοντισμός (!) στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και διαχειρίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια όσα περιστατικά προέκυψαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News