Ειδήσεις

Η πολύπαθη λεωφόρος δόθηκε επιτέλους στην κυκλοφορία

Πέρασε από 40 κύματα αλλά τελικά ολοκληρώθηκε δίνοντας έτσι και τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία που βίωναν κάτοικοι ,περαστικοί και διερχόμενοι οδηγοί κάθε φορά που διέσχιζαν την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πλέον το έργο παραδόθηκε στο σύνολο του με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά σκορπώντας έτσι και ανακούφιση στους κάτοικους που αντί για μια σύγχρονη λεωφόρο που θα συνέδεε την περιοχή του Μασταμπά με την λεωφόρο Παναστασίου γίνονταν αυτόπτες μάρτυρες ατυχημάτων, προβλημάτων και συνεχών παγίδων που έκρυβε το οδόστρωμα.

Η κυκλοφοριακή αρτηρία , η ιστορία της οποίας είχε καταντήσει σήριαλ μετρώντας αρκετά χρόνια, παραδόθηκε στο σύνολο της από την Ιερολοχιτών συγκεκριμένα μέχρι και την Παπαναστασίου ,με την δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού δρόμου που αναβαθμίζει αισθητικά και περιβαλλοντικά την περιοχή και αφού ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο στο ύψος της οδού Βλάχου όπου είχε να κάνει με ένα αρχαιολογικό εύρημα που ήρθε στο φως .Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επίστρωσης των πλακών πεζοδρομίων, τοποθέτησης σύγχρονων φωτιστικών τύπου LED, η τελική στρώση ασφαλτικού, οι διαγραμμίσεις και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

"Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε το έργο αυτό που θα συνδράμει στην αναβάθμιση του κυκλοφοριακού επιπέδου αλλά και του βιοτικού επιπέδου των συνδημοτών μας ,υπογραμμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης. "Ένας δρόμος πλέον διπλής κατεύθυνσης ,ένας μικρός πεταλοειδής" που  συνεπικουρεί κυκλοφοριακά στον Μεγάλο Πεταλοειδή και δρα καταλυτικά στην αποσυμφόρηση της περιοχής,"προσθέτει ο κ. Μαμουλάκης .

Αναλυτικότερα το έργο ανάπλασης της Μεγάλου Αλεξάνδρου περιλαμβάνει:

 - Πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα της λεωφόρου αλλά και στις κάθετες οδούς για την προσαρμογή τους με τη Μ. Αλεξάνδρου.

- Κατασκευή νέων πεζοδρομίων 1,80 επί 3,60 με έγχρωμες αντιολισθητικές τσιμεντόπλακες.

 - Δημιουργία δεντροστοιχιών με φυτεύσεις 400 μεγάλων δέντρων και άλλων φυτών και κατασκευή νησίδων πρασίνου.

 - Στις γωνίες των πεζοδρομίων και σε επιλεγμένα σημεία, κάθετα προς το μήκος των πεζοδρομίων, κατασκευάζονται ράμπες ΑμεΑ.

 - Αστικό εξοπλισμό που αποτελείται από παγκάκια, απορριματοδέκτες, κ.λπ.

 - Τοποθέτηση εμποδίων στάθμευσης στα σημεία που πρέπει για την παρεμπόδιση της παράνομης στάθμευσης (ράμπες ΑμεΑ κ.λπ.).

 - Τοποθέτηση νέων φωτιστικών/

 - Δίκτυα ύδρευσης και όμβριων υδάτων.

Στα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι η σημαντική οδική αρτηρία της πόλης, η νέα αυτή πεταλοειδής, να καταλήξει στη λεωφόρο Κνωσού, στο ύψους του Μπεντεβή. Εκεί στοχεύει να δημιουργήσει ένα μεγάλο κόμβο, ο οποίος φέρει το όνομα "Μινωική Ασπίδα" λόγω του σχήματος που θα έχει.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια