Ειδήσεις

Αναβολή δίκης για το αγόρι που ξυλοκοπήθηκε και νέα εξέλιξη

Μια ευκαιρία να αλλάξει έχει ο βίαιος πατέρας και μια νέα εξέλιξη η υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας, η οποία απασχόλησε και αναστάτωσε πριν από μερικές ημέρες την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου. Ο λόγος για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 8χρονου αγοριού και της 36χρονης μητέρας του, από τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 17 Μαρτίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, έπειτα από την αναβολή της προηγούμενης Παρασκευής.

Η δίκη, ωστόσο, αναβλήθηκε εκ νέου, για τα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου, καθώς δεν είχε βγει το πόρισμα της σχετικής ιατροδικαστικής έρευνας.

Ποινική διαμεσολάβηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την έναρξη της διαδικασίας της ποινικής διαμεσολάβησης, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το καλό κλίμα εντός της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι προϋποθέσεις για την έναρξη της ποινικής διαμεσολάβησης, είναι -μεταξύ άλλων- η υπόσχεση του φερόμενου ως θύτη ότι δεν θα επαναληφθεί οποιαδήποτε πράξη ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και η παρακολούθηση ειδικού συμβουλευτικού-θεραπευτικού προγράμματος σε δημόσιο φορέα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια