Ειδήσεις

Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις.Κλείδωσαν τα ονόματα με..ανατροπή

Άλλο ένα 24ώρο αγωνίας βαίνει προς το τέλος του για τους μνηστήρες της Λότζια αναφορικά με τις Αντιδημαρχίες καθώς ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός που ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των Αντιδημάρχων, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοινώσεις αφήνοντας τις ώρες να περνούν αργά και  βασανιστικά, για τα νέα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις και ρόλους κλειδιά στο πλευρό του , είτε από τη θέση της Αντιδημαρχίας είτε από τη θέση πρόεδρων και αντιπροέδρων δημοτικών επιχειρήσεων.

Τα νεότερα δεδομένα πάντως θέλουν τελικά την παραμονή του κ.Ινιωτάκη στην θέση της Αντιδημαρχίας που κατείχε μέχρι και πρότινος ,μετά όμως  από ένα ντόμινο εξελίξεων μεταξύ του ιδίου  και του Δημάρχου Ηρακλείου .

Η επαφή  που είχε σήμερα  ο Δήμαρχος με τον κ. Ινιωτάκη και η στάση που κράτησε ο τελευταίος σχετικά με την ενδεχόμενη αποχώρηση του από την Αντιδημαρχία  και η επιθυμία του να παραμείνει απλός σύμβουλος, διαβεβαιώνοντας τον Δήμαρχο, ότι δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα αλλά θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις του ,εικάζεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης από τον Δήμαρχο που τελικά αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο νέο δημοτικό σχήμα.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι αύριο θα ανακοινωθούν μόνο τα ονόματα των Αντιδημάρχων και σε δεύτερο χρόνο των εντεταλμένων συμβούλων ,προέδρων και αντιπροέδρων δημοτικών επιχειρήσεων.

Κλείδωσαν οι Αντιδημαρχίες.

Αναφορικά με τους Αντιδημάρχους ο κ. Λαμπρινός φαίνεται πως έχει κατασταλάξει με κύρια χαρακτηριστικά τις καραμπόλες, τις ενισχύσεις στους ρόλους ,και την είσοδο νέων προσώπων, με τις πληροφορίες  που είχε μεταδόσει εξαρχής το neakriti .gr να επιβεβαιώνονται .

Δηλαδή οι κ.Καραντινός(Οικονομικών), Βαρδαβάς(Αθλητισμού), και η κ.Πλεύρη(Πολιτισμού) παραμένουν στις θέσεις τους. Η κ. Καναβάκη μετακινείται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με ενισχυμένες αρμοδιότητες όπως το προσφυγικό, ο κ. Αναστασάκης μετακινείται στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων,ο κ. Μαμουλάκης επίσης μετακινείται στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας ενισχυμένος επίσης και με τον τομέα Πρασίνου. Στην Αντιδημαρχία Παιδείας  όπως  όλα δείχνουν φαίνεται να πηγαίνει ο κ. Γιώργος Βλαχάκης ενώ στην Αντιδημαρχία Πολεοδομίας πηγαίνει ο κ. Γιάννης Ρασούλης. Και ο κ. Ινιωτάκης κρατάει το χαρτοφυλάκιο του στην Αντιδημάρχια Αγροτικής Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  

Εντεταλμένοι Σύμβουλοι-Δημοτικές Επιχειρήσεις

Στους εντεταλμένους συμβούλους , οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Παττακός(Πολιτική Προστασία) ,Αρχοντάκη(Δημοτική Περιουσία), Χαιρέτης(καταστήματα ,αδειοδοτήσεις) παραμένουν στις θέσεις τους ενώ αναφορικά με τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων την θέση του πρόεδρου της ΔΕΠΤΑΗ θα αναλάβει ο κ. Μηνάς Καπετανάκης ,μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ. Επίσης παραμένουν στα πόστα τους οι κ. Βουρεξάκης (παιδικοί σταθμοί),Φακουρέλης (ΔΕΥΑΗ)Τσαγκαράκης(Δημοτική Κοινοφελής Επιχειρηση Ηρακλείου).Δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί τι θα γίνει με την ΔΕΠΑΝΑΛ όπου μέχρι πρότινος ήταν ο κ. Αγγελάκης.

Το παρασκήνιο

Μετά τον πονοκέφαλο που προκάλεσε η Αθηνά Σπανάκη με την παραίτησή της και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, θέμα που ανέδειξε το neakriti.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι νέο αγκάθι για τον δήμαρχο προέκυψε στο πρόσωπο του κ. Πέτρου Ινιωτάκη. Ως γνωστόν, και σύμφωνα πάντα με τα σενάρια, ο μέχρι και σήμερα αντιδήμαρχος θα αποχωρήσει από την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Διαφάνειας - Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για να αναλάβει σύμφωνα με τα σχέδια του δημάρχου, την προεδρία της ΔΕΠΤΑΗ, γεγονός ωστόσο τελικά που δεν ικανοποιεί τον κ. Ινιωτάκη που φαίνεται να διαμήνυσε στον δήμαρχο ότι προτιμά τελικά να παραμείνει απλός δημοτικός σύμβουλός από το να αναλάβει τα ηνία της ΔΕΠΤΑΗ.

Τι ειπώθηκε μεταξύ Λαμπρινού-Ινιωτάκη

Σε επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο ανδρών ο κ. Ινιωτάκης υποστήριξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το πόστο που του προσφέρει ο δήμαρχος διαβλέποντας όπως του είπε ότι θα γίνει αντικείμενο διαρκών επιθέσεων από διάφορα κέντρα τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη του και ως εκ τούτου θα βρεθεί στο πλευρό του δημάρχου χωρίς ωστόσο να διεκδικήσει οποιαδήποτε θέση.

Μάλιστα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του ο ίδιος φαίνεται να διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεν θα αμφισβητήσει την όποια απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει τον ίδιο στο νέο δημοτικό "κάδρο" ενώ θα τοποθετηθεί δημόσια εφόσον χρειαστεί μετά τις τελικές ανακοινώσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος εμφανίστηκε έκπληκτος από την στάση του Πέτρου Ινιωτάκη μην περιμένοντας ούτε ο ίδιος να δει αντιδημάρχο του να μην θέλει να διεκδικήσει ενεργό θέση και ρόλο ως συνεργάτης του δημάρχου.

Ο κ. Ινιωτάκης ως γνωστόν μαζί με τον Γρηγόρη Πασπάτη και τον Βασίλη Λαμπρινό, αποτέλεσαν την τριανδρία που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για την διεκδίκηση του Δήμου Ηρακλείου και την ανατροπή εις βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Γιάννη Κουράκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Πάντως και πάλι, η περίπτωση του κ. Ινιωτάκη απέχει κατά πολύ από την εκείνη της κ. Σπανάκη, καθώς ο ίδιος φαίνεται να δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα στον δήμαρχο κρατώντας προς το παρόν χαμηλούς τόνους.

"Τρεις ανασχηματισμοί  ανά 20 μήνες στην διάρκεια της θητείας μου"  

Η σεναριολόγια γύρω από τα ονόματα καλά κρατεί και αυτό που λένε κύκλοι της Λότζια είναι ότι ο δήμαρχος τήρησε πιστά τα όσα είχε πει στους συνεργάτες του στην αρχή ανάληψης των καθηκόντων του. Ότι κανείς δε θεωρείται μόνιμος και ότι στο διάστημα της θητείας του θα γίνουν τρεις ανασχηματισμοί με διαφορά 20 μηνών περίπου ο καθένας.

Δέσμευση που φαίνεται ότι τήρησε ο κ. Λαμπρινός καθώς ήδη συμπληρώνονται 19 μήνες ανάληψης στο τιμόνι του Δήμου.

Επίσης καλά γνωρίζοντες τον δήμαρχο, υποστηρίζουν ότι ο "ίδιος μπορεί να ήρθε σε δύσκολη θέση, γενόμενος αποδέκτης έντονων παραπόνων γκρίνιας και δυσαρέσκειας από υφιστάμενους μέχρι στιγμής αντιδημάρχους, ωστόσο παραμένει ακλόνητος και χωρίς οπισθογυρίσματα στις αποφάσεις του. Ακούει και σέβεται όλες τις απόψεις χωρίς ωστόσο αυτό να του αλλάζει τελικά την δική του γνώμη εφόσον έχει καταλήξει, "υποστηρίζει πηγή του Δήμου.

Το γεγονός επίσης ότι ο κ. Λαμπρινός είχε δεσμευτεί ενώπιον της ομάδας του ότι στην διάρκεια της πενταετίας θα περάσουν όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης του από θέσεις κλειδιά ίσως και να οφείλεται σε κάποιον βαθμό και στην καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την τελική ανακοίνωση των ονομάτων.

Ρεπορτάζ:

Βάλια Μπούη

Σχόλια