default-image

Περιπετειώδης καταδίωξη με τσαντάκια κασκαντέρ

Κρήτη
Περιπετειώδης καταδίωξη με τσαντάκια κασκαντέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστατώθηκε από τις φωνές τεσσάρων γυναικών Βουλγαρικής υπηκοότητας, λίγο μετά το μεσημέρι, το κέντρο της Ιεράπετρας στην οδό Κόρακα, μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς. Οι δύο γυναίκες κυνηγούσαν έναν άντρα Πακιστανικής υπηκοότητας, που όπως ισχυρίζονταν, μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα, είχε αρπάξει το τσαντάκι της νεαρότερης της παρέας με τα λεφτά της, και είχε γίνει άφαντος ανεβαίνοντας σε μια τριώροφη πολυκατοικία.

Αφού ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας από τους περαστικούς, στο σημείο έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά, άντρες της "Ομάδας ΔΙΑΣ" και του Τμήματος Ασφάλειας με δυο περιπολικά. Έτσι ξεκίνησε αμέσως η έρευνα στην πολυκατοικία όπου υπέδειξαν οι τέσσερις αλλοδαπές, ότι είχε ανέβει ο δράστης της κλοπής, αλλά οι έρευνες των αστυνομικών σε όλα τα διαμερίσματα και την ταράτσα του κτηρίου, δεν έφεραν αρχικά αποτελέσματα.

Με τη βοήθεια των καταστηματαρχών του ισογείου από τις γειτονικές πολυκατοικίες, η έρευνα των αστυνομικών συνεχίστηκε και στα διπλανά κτήρια, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο δράστης, ενδεχομένως να είχε προσπαθήσει να διαφύγει πηδώντας από τις ταράτσες στα διπλανά κτήρια.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών συνέδραμαν και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ από το απέναντι κτήριο, απ' όπου διέκριναν κάποια στιγμή έναν άγνωστο άντρα, να προσπαθεί να διαφύγει από την ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας.

Οι αστυνομικοί που διενεργούσαν την έρευνα, μπήκαν αμέσως στην συγκεκριμένη πολυκατοικία  όπου είχαν εντοπιστεί τα ίχνη του "τσαντάκια", και λίγα λεπτά αργότερα τον συνέλαβαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας, χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση.

Ο 37χρονος Πακιστανός, φερόμενος δράστης, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου για αρπαγή τσάντας, προκειμένου να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Όταν του πέρασαν τις χειροπέδες, ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε, καθώς είδε τους αστυνομικούς κάτω στο δρόμο και προσπάθησε να κρυφτεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Η μια από τις τέσσερις αλλοδαπές Βουλγάρες, που ο Πακιστανός της άρπαξε την τσάντα τραβώντας της τα μαλλιά, τη στιγμή που εκείνη περνούσε από το πεζοδρόμιο της οδού Κόρακα, είπε ότι, δεν πρόλαβε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά του δράστη ,ο οποίος ήταν κρυμμένος στην είσοδο της πολυκατοικίας, αλλά ήταν σίγουρη ότι ήταν μελαχρινός Πακιστανικής υπηκοότητας.

Τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια στην πόλη και την περιφέρεια της Ιεράπετρας, και για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία με τη μικρή δύναμη που διαθέτει, χρειάζεται τη συνδρομή του κάθε πολίτη, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη, προκειμένου να εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Ρεπορτάζ:

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News