default-image

Σάρωσε τα μετάλλια η Ανατολική Κρήτη στο σκάκι

Σπορ
Σάρωσε τα μετάλλια η Ανατολική Κρήτη στο σκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θριάμβευσαν οι σκακιστές της Ανατολικής Κρήτης στην τελική φάση των ατομικών νεανικών σκακιστικών πρωταθλημάτων κατακτώντας έξι πρωτιές στους συνολικά δέκα αγώνες.

Η διοργάνωση, την οποία διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβυζίου (Δ.Ο.Π.Α.Μ.), ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλές συμμετοχές.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των σκακιστών του ΟΦΗ, οι οποίοι συγκέντρωσαν συνολικά εννέα μετάλλια ξεπερνώντας την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος τη ΣΑ Χανίων που κατέκτησε οκτώ. Ακολούθησαν ο Ο.Α. Χανίων με 4, οι Λατώ Αγ. Νικολάου, Σ.Ο. Ρεθύμνου και Κύδων με 2, Λέων Κάντια, ΕΓΟΗ και Γάζι με 1 μετάλλιο.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ο αθλητής του ΟΦΗ, Γιώργος Καδιάνης που πήρε την πρώτη θέση στην πολύ απαιτητική κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών πιστοποιώντας την μεγάλη σκακιστική του ποιότητα. Ο συναθλητής του Χρήστος Μπροκαλάκης από την πλευρά του έκανε την έκπληξη επικρατώντας στην επίσης πολύ δύσκολη κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών. Από τα κορίτσια του ΟΦΗ, η Νεφέλη Ματθαιάκη πήρε μετά από μεγάλη μάχη την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών δείχνοντας αξιοσημείωτη σκακιστική ωρίμανση και συνεχίζοντας την αγωνιστική της άνοδο το τελευταίο διάστημα.

Πολύ μεγάλη ήταν επίσης η διάκριση της εννιάχρονης Μελίνας Καρούζου που πήρε την δεύτερη θέση στα κορίτσια έως 10 ετών. Επίσης διακρίθηκαν διεκδικώντας με μεγάλες αξιώσεις την πρόκριση και παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση στις κατηγορίες τους ο Νίκος Σερπετσιδάκης που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της κατηγορίας των αγοριών έως 14 ετών, ο Γιώργος Παπιδάκης, ο Θέμης Μανιός, ο Γιάννης Μανιός και η Ειρήνη Σκανδαλάκη.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι άλλοι μικροί σκακιστές του ΟΦΗ που έλαβαν μέρος στους αγώνες όπως ο Νίκος Καζάκος που πήρε την τέταρτη θέση στα αγόρια έως 10 ετών, ο επτάχρονος Γιώργος Τερζάκης που πήρε την πέμπτη θέση στα αγόρια έως 10 ετών και η Ειρήνη Εργαζάκη που τερμάτισε τέταρτη στα κορίτσια έως 12 ετών. Άλλες μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών της Ανατολικής Κρήτης είχαμε από την Αιμιλία Βασιλείου (Λατώ Αγίου Νικολάου) που κατετάγη πρώτη στα κορίτσια έως 16ετών,την Άσπα Δαγκωνάκη (Σ.Ο. Λέων Κάντια) που πρώτευσε στα κορίτσια έως 14 ετών και την Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) που επίσης πρώτευσε στα κορίτσια έως 8 ετών. Επίσης ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) πήρε την πρόκριση για τα Πανελλήνια νεανικά τερματίζοντας δεύτερος στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών.

Να τονίσουμε ότι τα δύο πρώτα αγόρια και το πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας προκρίνονται στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα 2016, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Ρίο της Αχαΐας από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News