default-image

Σε Ελαιώνα και Πειραιά η Αντζελίνα Τζολί

Ελλάδα
Σε Ελαιώνα και Πειραιά η Αντζελίνα Τζολί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί, επισκέφτηκε το πρωί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Α. Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Στον Ελαιώνα, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί, ενώ στη συνέχεια, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Πρόκειται για τρεις οικογένειες από τη Συρία και μια από το Ιράν, που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γι' αυτούς.

Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της. Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δηλώνει η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.

«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η διάσημη ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.

Η ειδική απεσταλμένη πρόκειται επίσης να συμμετάσχει στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο στη Γενεύη με θέμα τις νόμιμες οδούς που μπορούν να έχουν οι Σύροι πρόσφυγες, όπως η επανεγκατάσταση, τα προγράμματα υποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους, οι ιδιωτικές χορηγίες, η οικογενειακή επανένωση, οι υποτροφίες για σπουδές και τα προγράμματα εργασιακής κινητικότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News