default-image

Τo λαμπερό συντριβάνι που κατέληξε στα...σκουπίδια!

Κρήτη
Τo λαμπερό συντριβάνι που κατέληξε στα...σκουπίδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις μήνες μετά την πρόβα τζενεράλε στο μεγαλύτερο σιντριβάνι της χώρας το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, με τις εικόνες πραγματικά να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους, οι εικόνες που κατέγραψε η "ΚΡΗΤΗ ΤV" και το neakriti.gr δεν θυμίζουν σε τίποτα το εντυπωσιακό αυτό "στολίδι", αντιθέτως προκαλούν την δυσαρέσκεια αλλά και την οργή διερχόμενων πολιτών.

Βουρκόνερα και σκουπίδια συνθέτουν το "ανενεργό" εδώ και 4 μήνες σιντριβάνι, το οποίο στη δοκιμαστική λειτουργία του, μάγευε δημότες και επισκέπτες με τις εντυπωσιακές φιγούρες του νερού, οι οποίες σε συνδυασμό με τα χρώματα δημιουργούσαν μια …χορογραφία νερού.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_620X620_1_1306467.JPG"> Η σημερινή εικόνα του συντριβανιού

Πέρασε πολλά εμπόδια- κατέληξε με βουρκόνερα

Πρόκειται μάλιστα για ένα έργο που είχε περάσει από σαράντα "κύματα" και μεγάλες καθυστερήσεις στη τοποθέτηση του εξοπλισμού του, αξίας 70.000 ευρώ.

Επιπλέον, στον σχεδιασμό του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν ο επίμαχος χώρος να προστατευτεί με τη χρήση καμερών από το 2016, ώστε να αποφευχθούν  εικόνες καταστροφής από ενδεχόμενους βανδαλισμούς.

Και μπορεί το σιντριβάνι, χωρητικότητας 800 κυβικών νερού να διαθέτει 48 πίδακες νερού και 7 υδατοδεξαμενές, όμως από την άλλη διαθέτει και κάθε λογής ... σκουπίδια, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

Το άλλοτε λαμπερό έργο πριν τέσσερις μήνες...

Χ:Μαμουλάκης: Συντηρείται το συντριβάνι

Από τη πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης μας ανέφερε ότι το σιντριβάνι συντηρείται, κάτι όμως που αμφισβητούν διερχόμενοι πολίτες και επισκέπτες που απολαμβάνουν καθημερινά τη βόλτα τους στο επίμαχο σημείο.

Πέρα από τις απαράδεκτες εικόνες, ελλοχεύει και ο κίνδυνος ατυχήματος για μικρά παιδιά, καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στις υδατοδεξαμενές εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

«Το τεραστίων διαστάσεων σιντριβάνι θα λειτουργήσει σε μόνιμη βάση μετά την 25η Μαρτίου», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, την ώρα μάλιστα που πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε σχέση με την σωστή συντήρησή του.

«Η διεύθυνση συντήρησης και αυτεπιστασίας και το τμήμα κοινοχρήστων χώρων έχει προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ενώ συμφωνήθηκε ένας τεχνίτης να επωμιστεί τη συντήρηση όλων των υδάτινων στοιχείων. Δηλαδή, το συγκεκριμένο σιντριβάνι και άλλα 3 υδάτινα στοιχεία ενώ στα μέσα Καλοκαιριού θα λειτουργήσει και το σιντριβάνι στην Πλατεία Κορνάρου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το έργο του σιντριβανιού εντάσσεται στην ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου, με την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία να διεξάγεται στα τέλη Νοεμβρίου, εικόνες που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις των περαστικών και που διήρκησαν για λίγες μόνο ώρες.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News