Ειδήσεις

Δρόμος Ηρακλείου-Μεσαράς: Μετα το πτυχίο,εμπόδιο ο υπουργός

Δεν έχουν τέλος οι καθυστερήσεις αλλά και τα «αγκάθια» γύρω από την υλοποίηση του μεγάλου οδικού έργου «Ηράκλειο - Μεσσαρά». Μετά το σήριαλ σε σχέση με το μη έγκυρο πτυχίο του εργολάβου και την εμπλοκή που υπήρξε στο αποτέλεσμα του σχετικού διαγωνισμού, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κωλυσιεργεί στην ανάθεση του οδικού έργου στον επόμενο μειοδότη.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν βουλευτές του Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε δεκάδες παρεμβάσεις και επερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό ο οποίος όπως επισημαίνουν δεν κινεί τις σχετικές διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του τη σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως υποστηρίζουν εδώ και 3 μήνες, ο υπουργός δεν ανάβει το "πράσινο φως" για να προχωρήσει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών που έχουν αγανακτήσει με τη χρόνια καθυστέρηση και αδιαφορία.

Παρα τις δεσμεύσεις...καθυστερήσεις

Η ανάθεση του έργου στον επόμενο μειοδότη καθυστερεί σημαντικά, όπως εξηγούν ,ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες νομικές εμπλοκές.

Όπως υποστηρίζει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, στις 7 Ιανουαρίου ο Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε για την ανάθεση ολοκλήρωσης του έργου, κάτι όμως που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, παρ'ότι η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου βρίσκεται στα χέρια του από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που διαθέτει ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, πολύ σύντομα θα υπάρξει απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος στον επόμενο μειοδότη, ώστε σε 3 μήνες, αν όλα πάνε καλά να ξεκινήσει το έργο και στο τμήμα Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά, μήκους 8 χιλιομέτρων.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

Σχόλια