default-image

Σε καθεστώς εγκατάλειψης και παρακμής το κολυμβητήριο

Κρήτη
Σε καθεστώς εγκατάλειψης και παρακμής το κολυμβητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη αθλητικό έργο, σχεδόν ανύπαρκτο όσο περνάνε τα χρόνια και συνάμα στοιχειωμένο στο πέρασμα των ετών, που στη θέα του και μόνο προκαλεί συναισθήματα οργής και απογοήτευσης σε όποιον το αντικρύζει. Ο λόγος για το ανοικτό κολυμβητήριο Μοιρών που αν και κανονικά θα έπρεπε να έχει τεθεί σε λειτουργία και να φιλοξενεί εκατοντάδες νέα παιδιά που διψούν για αθλητισμό, εδώ και χρόνια ρημάζει αναξιόποιητο, έχοντας αφεθεί στο έλεος της εγκατάλειψης.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, σχολιάζοντας το θέμα, υποστηρίζει ότι «είναι κρίμα που μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές υποδομές του κάμπου της Μεσαράς, το άλλοτε αθλητικό στολίδι, ένα έργο που στοίχισε 750 εκατομμύρια δραχμές το 2000, να παραμένει κλειστό και να βρίσκεται μάλιστα σε τόσο άθλια κατάσταση».

Ο δήμαρχος παραθέτει αναλυτικά στοιχεία υπογραμμίζοντας ότι «το κολυμβητήριο λειτούργησε κανονικά επί δικής μου Δημαρχίας (2002-2006) και επί Δημαρχίας Π. Σφακιανάκη (2007-2010). Έπειτα επί δημαρχίας Μαρίας Πετρακογιώργη, το κολυμβητήριο λειτούργησε ελάχιστα και αν είχαν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Κρήτης χρήματα ύψους 50.000 ευρώ, οι διαδικασίες συντήρησης του δεν ξεκίνησαν ποτέ».

Ο κ. Αρμουτάκης προχωράει και σε διευκρινίσεις υποστηρίζοντας ότι «λόγω του ότι ο Δήμος είχε μπει στο κόκκινο και δεν είχε προϋπολογισμό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015,το έργο πάγωσε… Πλέον δρομολογούνται οι διαδικασίες επανεκκίνησης του. Σύντομα βγαίνουν στον αέρα τα τεύχη δημοπράτησης για να αναδειχθεί από διαγωνισμό ο εργολάβος που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το δύσκολο και συνάμα χρονοβόρο της συντήρησης».

Το στοίχημα πλέον για τον κ. Αρμουτάκη είναι η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων να γεμίσει και πάλι με νερό, και να ανοίξει τις πύλες της το συντομότερο δυνατό για να υποδεχθεί εκατοντάδες νέους και νέες, πολλοί εκ των οποίων αν και είχαν έρθει σε επαφή με τον υγρό στίβο τα προηγούμενα χρόνια, διέκοψαν ξαφνικά την δραστηριότητα τους αυτή και χωρίς να τους παρέχεται εναλλακτική πρόταση γύρω από το συγκεκριμένο άθλημα.

«4300 παιδιά είναι αυτή την ώρα η μαθητιούσα νεολαία του Δήμου Φαιστού, φαντάζεστε λοιπόν πόσα παιδιά που τους αρέσει το κολύμπι, στερούνται μέχρι και σήμερα αυτής της δυνατότητας. Αρκεί να σας πω μόνο ότι όταν ξεκίνησε να λειτουργεί φιλοξενούσε τουλάχιστον 400 παιδιά», προσθέτει ο κ. Αρμουτάκης.

Τώρα η εικόνα προκαλεί πέραν την οργής και της απογοήτευσης και συναισθήματα ντροπής. Χρειάζεται να γίνουν εργασίες συντήρησης εντός και εκτός κολυμβητηρίου που καλύπτει συνολικά μία έκταση 4000 στρεμμάτων ,τέτοιες ωστόσο που θα επαναφέρουν στο αθλητικό στολίδι της Μεσαράς την χαμένη του αίγλη ,επαναφέροντας και το δικαίωμα της άθλησης, που έχουν στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες παιδιά του Νότου.

Ρεπορτάζ:

Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News