default-image

Υπομονή... στην εθνική μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου

Κρήτη
Υπομονή... στην εθνική μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστό για περισσότερες από πέντε εβδομάδες θα παραμείνει από την Τρίτη 15 Μαρτίου το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από τις Γούρνες μέχρι και τη Χερσόνησο, ενώ λίγες ώρες αργότερα επικράτησε σύγχυση και κυκλοφοριακή αναστάτωση.

Το κλείσιμο της νέας εθνικής οδού κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, που εκτείνεται σε μήκος 9 χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν αναγκαστικά - μέχρι και τις 23 Απριλίου - την παλαιά εθνική οδό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Γιώργος Αγαπάκης, δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν έργα, όπως είναι οι εκσκαφές 30-35 μέτρων στο ύψος του Αποσελέμη ή οι ειδικές θεμελιώσεις στο ύψος των Αγριανών, δίχως να κλείσει ο ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, μόνο το μηχάνημα που θα επιστρατευτεί προκειμένου να θεμελιωθούν τα τοιχία αντιστήριξης αναμένεται να καλύψει σε πλάτος τη μισή εθνική οδό. «Συνεπώς, το σταμάτημα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ΒΟΑΚ είναι αναπόφευκτο».

Για την άμεση ενημερωση των πολιτών θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από Ηρακλειο προς Χερσόνησο στη νέα εθνική οδό, γίνεται κανονικά .

Την Τετάρτη κλείνει το τμήμα Ηράκλειο- Χερσόνησος

Σε ότι αφορά στο τμήμα του δρόμου από Ηράκλειο προς Χερσόνησο κλείνει τελικά την Τετάρτη λόγω καθυστερήσεων στις εργασίες για τις διαγραμμίσεις.

Επίσης να αναφερθεί ότι από τις 2 το μεσημέρι έκλεισε η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό απο κόμβο Καστελίου μέχρι τον κόμβο Γουρνών, με τη κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο κ. Αγαπάκης, από το μεσημέρι κι έπειτα η διέλευση των οχημάτων από το εν λόγω τμήμα γίνεται αποκλειστικά μέσω της παλιάς εθνικής οδού.

Ανοίγει στις 23 Απριλίου

Η ταλαιπωρία των οδηγών θα διαρκέσει μέχρι και λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι το Σάββατο 23 Απριλίου (του Λαζάρου). Ο ΒΟΑΚ θα δοθεί ξανά τότε στην κυκλοφορία, προκειμένου - όπως είναι λογικό - να μην προκύψουν προβλήματα από την αυξημένη κίνηση που προβλέπεται λόγω των γιορτών του Πάσχα και φυσικά της θερινής σεζόν που ακολουθεί αμέσως μετά. Επειδή, ωστόσο, το έργο δεν αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι τότε, το κομμάτι της νέας εθνικής οδού ανάμεσα στις Γούρνες και τη Χερσόνησο αναμένεται να κλείσει ξανά μέσα στο Νοέμβριο, αυτή τη φορά για 4 με 5 μήνες.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2018, οπότε και προβλέπεται να είναι έτοιμο το εν λόγω έργο, ο ΒΟΑΚ θα διαθέτει ένα συνεχόμενο καινούργιο κομμάτι 36 χιλιομέτρων, με διατομή αυτοκινητόδρομου. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι από τα Ληνοπεράματα μέχρι και τη Χερσόνησο ο δρόμος θα έχει συνολικό πλάτος 22 ως 24 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News