default-image

Κουρτς: Να κλείσει και η μεσογειακή οδός

Ελλάδα
Κουρτς: Να κλείσει και η μεσογειακή οδός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε σταματά να βάλει κατά της Ελλάδας ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Αυτή τη φορά σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Μπιλντ»,  διατείνεται πως, «ενόσω δεν το κάνει η Ελλάδα, οι Μακεδόνες (εννοεί τα Σκόπια) αναλαμβάνουν για εμάς τη δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το ρεύμα (των προσφύγων)».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπεραμύνεται του κλεισίματος της Διαδρομής των Βαλκανίων λέδοντας: «έπρεπε να σταματήσουμε την πρακτική, κάθε πρόσφυγα, που φθάνει στην Ελλάδα, να τον μεταφέρουμε με κρατική μέριμνα στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμασταν βέβαια στις επιθυμίες των προσφύγων, κάτι που ήταν ανθρώπινα κατανοητό. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό φροντίζαμε ώστε να παίρνουν ολοένα και περισσότεροι το δρόμο (για την Ευρώπη)» και τονίζει πως «τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να ανοίξουν μόνον όταν καταλαγιάσει το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη», αλλά στη συνέντευξή του ζητά επιπλέον κλείσιμο και άλλων συνόρων στην Ευρώπη, για να εμποδιστούν, όπως σημειώνει, νέες εναλλακτικές διαδρομές για τους πρόσφυγες.

Προς τούτο, όπως τονίζει, «αυτό που γίνεται τώρα στη Διαδρομή των Βαλκανίων πρέπει να γίνει και κατά μήκος της Διαδρομής Ιταλίας-Μεσογείου, ώστε να καταστεί σαφές πως έχει τελειώσει η εποχή της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή συμβαίνει αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News