default-image

Πλούσιο από κρητική διατροφή το σαρακοστιανό τραπέζι

Κρήτη
Πλούσιο από κρητική διατροφή το σαρακοστιανό τραπέζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από βολβούς, σταμναγκάθι, παπούλες και ταραμά… μέχρι χταπόδι, καλαμάρια, ταχίνι και λουμπούνια. Το νηστίσιμο τραπέζι που θα στήνεται από την Καθαρά Δευτέρα για όλη τη Σαρακοστή έχει ήδη αρχίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών που ολοένα και περισσότερο επιλέγουν τη νηστεία και όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, δίχως πάντως αυτό να σημαίνει ότι η νηστεία αφορά τους πάντες.

Το νηστίσιμο τραπέζι δεν είναι ένα φθηνό τραπέζι εξηγούν οι καταναλωτές που διευκρινίζουν ότι βρίσκουν στην αγορά σε τιμές φωτιά κάποια από τα προϊόντα που δεν μπορούν να λείψουν από το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας.

Η κίνηση στην αγορά των νηστίσιμων φαίνεται ξεκάθαρα και από την πτώση στην αγορά των κρεατικών από την Καθαρά Δευτέρα και μετά.

Οι καταναλωτές πάντως τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό τους έχουν στραφεί στα κατεψυγμένα προϊόντα.

Από καλαμάρια, καβούρια και σουπιές….. μέχρι και ψάρια ή οστρακοειδή ……. σε τιμές που δεν εμφανίζουν αύξηση όπως εξηγεί η κ. Φραδελάκη από τη διεύθυνση της εταιρείας Ατλαντίδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κρατώντας πάντως σε υψηλά επίπεδα όπως τονίζουν την ποιότητα.

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News