Ειδήσεις

Προσεχώς ποδηλατόδρομος και αναψυκτήριο στα Τείχη

Ζωή στα ενετικά τείχη, στις πύλες, στις στοές και σε μια τεράστια έκταση 350 στρεμμάτων φιλοδοξεί να δώσει ο δήμος Ηρακλείου μέσα από το master plan για την αξιοποίηση και αποκατάσταση του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το φιλόδοξο σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την επαναλειτουργία του Γεωπονικού κήπου, τη δημιουργία Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη διαμόρφωση ενός ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου κατά μήκος του χερσαίου τμήματος των ενετικών τειχών 4,5 χιλιομέτρων, τη δημιουργία αναψυκτηρίων και χώρων αναψυχής καθώς και τη δημιουργία θεματικών πάρκων.

Το πράσινο φως από το ΚΑΣ αναμένει ο Γιάννης Αναστασάκης για να βάλει σε εφαρμογή τον μεγαλόπνοο σχεδιασμό ο οποίος δίνει έμφαση στον Πολιτισμό και αθλητισμό, καθώς θα δημιουργηθούν χώροι άσκησης αθλημάτων όπως ξιφασκία και τοξοβολία.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συνδέσει την ιστορική γνώση με τη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο και στις ξεναγήσεις χιλιάδων τουριστών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια