default-image

Άγκυρα: Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Κόσμος
Άγκυρα: Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρηξη, που προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, συγκλόνισε το κέντρο της Άγκυρας, σκοτώνοντας 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 75, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι».

Η επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουκρικών υπηρεσιών ασφαλείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την ώρα, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχος των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 20 τραυματίες.

Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ νωρίτερα έκαναν λόγο για πολλούς νεκρούς, καθώς και για πυροβολισμούς που ακούστηκαν μετά την έκρηξη.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι καπνός ήταν ορατός από μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων.

Το τουρκικό κανάλι TRT μετέδωσε πως η έκρηξη έγινε από έκρηξη αυτοκινήτου δίπλα σε στάση λεωφορείου. Νωρίτερα είχε μεταδώσει ότι προκλήθηκε από σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στo πάρκο Γκουβέν, το οποίο συνορεύει με ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, λιγότερο από έναν μήνα μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην τουρκική πρωτεύουσα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχαν αναλάβει Κούρδοι αντάρτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News