Ειδήσεις

Βούλιαξε από κόσμο το Ρέθυμνο

Για άλλη μία φορά το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι έκλεψε την παράσταση.  Παρά τη δυνατή βροχόπτωση οι 17.000 καρναβαλιστές παρέλασαν απτόητοι τη μεγάλη παρέλαση των 43 Πληρωμάτων και των 32 αρμάτων που οι ίδιοι έφτιαξαν! Η μουσική στη διαπασών και τίποτα δεν μπόρεσε να χαλάσει τη διάθεση και την αισιοδοξία της μεγαλύτερης πολιτιστικής παρέας στη σύγχρονη Κρήτη και όχι μόνο!

Η ωραία Ιλένια και ο χιουμορίστας Σήφης όχι μόνο δεν τα έκαναν μούσκεμα, αλλά έδωσαν δυναμικά τον καλύτερό τους εαυτό, όπως και όλο το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016 Ζω, Δρω, Δημιουργώ με την τρέλα και τη φορά που το έχει φέρει πρώτο στις καρδιές όλων και με συνεχή ακόμα και.. ακαδημαϊκή πλέον παρουσία!

Τα περιστατικά μέθης ήταν ελάχιστα! Η νεολαία που έδωσε φέτος δυναμικό και μαζικότατο "παρών" στη διοργάνωση φέρθηκε υποδειγματικά υπεύθυνα, ενώ και τα σώματα ασφαλείας και οι σαμαρείτες το επιβεβαίωσαν συνοδεύοντας με τη διακριτική τους παρουσία τις εκδηλώσεις στην πιο βροχερή και εκκωφαντική κορύφωσή τους!

Παρουσιαστές της φετινής παρέλασης ήταν η δημοσιογράφος Ιλένια Ουίλλιαμς και ο Σήφης Καυκαλάς.

Σε πρώτο πλάνο και φέτος ο εθελοντισμός

Οι Δότες Ζωής με την καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποιούσαν το κοινό στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας", ενημέρωναν και παρακινούσαν τον κόσμο να δώσει δείγμα σιέλου στα κιόσκια που βρίσκονταν οι εθελοντές.

Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει ως φήμη τα σύνορα της χώρας, σε συνδυασμό με όλες τις δράσεις από πλευράς του τμήματος τουρισμού και προβολής του δήμου που έφτασε μέχρι και τη Βενετία και τη Φλωρεντία, για να αναδείξει τον θεσμό και τον παλμό της καρναβαλικής περιόδου και όλων όσων διαδραματίζονται στο Ρέθυμνο.

Σχόλια