Ειδήσεις

Με καλό καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Δεν αναμένεται τελικά να αλλάξει το καλό σκηνικό του καιρού που επικρατεί στο νησί το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, με την κακοκαιρία που προβλεπόταν εξαιτίας του χαμηλού βαρομετρικού, που πλήττει ήδη την υπόλοιπη Ελλάδα, να μην επηρεάζει αρνητικά την Κρήτη.

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για καλές καιρικές συνθήκες και ανατροπή των προβλέψεων, που θα δώσουν έτσι την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου, να κάνουν άφοβα τις εξορμήσεις τους και να πετάξουν το χαρταετό τους.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας, την Κυριακή οι άνεμοι γυρίζουν σε δυτικές διευθύνσεις. Θα υπάρξουν νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, ενώ από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση βροχών μικρής έντασης, οι οποίες και θα εστιαστούν κυρίως στη δυτική Κρήτη, δηλαδή στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, με κύριο χρόνο εκδήλωσής τους το βράδυ της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε καλά επίπεδα.

Για την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα σταθεί σύμμαχος στο πέταγμα του χαρταετού, χωρίς το φόβο μια ενδεχομένη κακοκαιρία να χαλάσει προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Ο καιρός βοηθάει ανατολικές περιοχές με ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες και κάποιες νεφώσεις, ενώ βροχές ίσως να παρουσιαστούν σε δυτικά και νότια σημεία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ενίσχυση από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα, οπότε θα φτάσουν στα 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια