Ειδήσεις

Η 90χρονη που "πάλεψε" με τη γη ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα

Τιμώμενες γυναίκες της βραδιάς στα Μάλια ήταν όλες οι γυναίκες αγρότισσες του τόπου μας. Ανάμεσά τους η εικονιζόμενη Γαρυφαλιά Ασαριώτου που στα 90 της χρόνια, τιμήθηκε καθώς πάλεψε σκληρά με τη γη. Οι αγρότισσες μίλησαν με το δικό της απλοϊκό τρόπο η καθεμιά για αναμνήσεις, συναισθήματα, αξίες, αλλά και για την προοπτική τους για το μέλλον. Έλαβαν αναμνηστικούς επαίνους 70 περίπου γυναίκες αγρότισσες. 

Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  πρώην Δημαρχείου Μαλίων, ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία» πραγματοποίησε την εκδήλωση με αφιέρωμα στη γυναίκα αγρότισσα".  

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος :

"Τη γιορτή άνοιξε με τον χαιρετισμό η Πρόεδρος του συλλόγου κ Ζαχαρένια Φιλιππίδου με μια σύντομη αναφορά στο ρόλο της γυναίκας αγρότισσας στην κοινωνία.

 «Για εμάς κάθε ημέρα του Χρόνου είναι η Ημέρα της Γυναίκας και όχι μόνο μία ημέρα. Μάλιστα στον 21ο αιώνα που ζούμε, ο ρόλος της είναι ακόμα περισσότερο σύνθετος, σημαντικός και αποφασιστικός. Και ιδιαίτερα για τη γυναίκα αγρότισσα «ηρωϊδα», που με το ξεθωριασμένο φόρεμα από τις καιρικές συνθήκες, δουλεύει καθημερινά στα χωράφια και το βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι, προσπαθεί να φέρει σε πέρας ένα σωρό δουλειές, ν'ασχοληθεί με τα παιδιά της και τον άντρα της.

Και κλείνοντας, δεν παρέλειψε να περάσει το κοινωνικό μήνυμα των ημερών: «Αγαπητές κυρίες και κύριοι, αν η μισή μου καρδιά χτυπάει σ'αυτήν εδώ την αίθουσα, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί που χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες. Μαζί, στέλνουμε μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης, στέλνουμε την ελπίδα του λαού μας για μια ζωή ολάκερη… με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, σε κάθε πρόσφυγα, σε κάθε προσφυγόπουλο..»

Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων που έχουν γραφτεί για τις γυναίκες, λόγια τρυφερά και αληθινά για την φύση και την σημαντικότητα της γυναίκας στις ζωές όλων μας!

Στην εκδήλωση δεν έλλειψε και  η συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου, που υπό την μουσική διεύθυνση του κ Νίκου Αντωνακάκη, μ'ένα απάνθισμα τραγουδιών από το ελληνικό ρεπερτόριο, ερμήνευσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, τον καθοριστικό ρόλο της γυναίκας στον έρωτα και στην αγάπη.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όλοι οι καλεσμένοι άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ευχή να διοργανώνει πάντα ο Σύλλογος τέτοιες ωραίες και αξιόλογες βραδιές

Έκπληξη δε, της βραδιάς οι άντρες χορωδοί, οι οποίοι κατά την είσοδο της χορωδίας στην αίθουσα απουσίαζαν, ενώ εμφανίστηκαν μετά από μερικά λεπτά κρατώντας μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα ο καθένας , μοιράζοντάς τα σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες δεν έκρυψαν το ξάφνιασμα, αλλά και τη συγκίνησή τους γι'αυτή την όμορφη, γοητευτική και συγκινητική χειρονομία τους.

Κλείνοντας τη γιορτή, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να έχουν υγεία, δύναμη και αξιοπρέπεια για να μπορούν να συνεχίζουν τους αγώνες τους.

Σχόλια