default-image

Στο ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου όλη η Κρήτη(video)

Κρήτη
Στο ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου όλη η Κρήτη(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οπλισμένοι με κέφι, και αψηφώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχές και καταιγίδες, χιλιάδες καρναβαλιστές αναμένεται να ξεχυθούν αυτό το σαββατοκύριακο στους δρόμους και τις πλατείες της Κρήτης, για να αποχαιρετήσουν την Αποκριά.

17.000 καρναβαλιστές!

Δεκαεπτά χιλιάδες καρναβαλιστές μπροστά σε περίπου 100.000 επισκέπτες θα παρελάσουν αύριο Κυριακή στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ημέρα αποκορύφωσης της καρναβαλικής περιόδου. Οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ανέρχονται σε 43 και τα άρματα σε 32, με τα μέλη των ομάδων έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι πληρότητες έχουν φτάσει ήδη στο 100% σε αρκετά από τα 22 ξενοδοχεία που θα δεχτούν τους επισκέπτες, ενώ μαζί με όλα τα τουριστικά καταλύματα, οι διαθέσιμες κλίνες αριθμούν μερικές χιλιάδες.

Μετά την καύση του βασιλιά καρνάβαλου θα ακολουθήσει συναυλία με τη Γεωργία Νταγάκη στην ειδυλλιακή παραλία του Ρεθύμνου. Η Γ. Νταγάκη επιλέγει τραγούδια μέσα από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και άλλα - παλιά και καινούργια - σ' ένα εκρηκτικό πρόγραμμα με δυνατούς ρυθμούς, αλλά όχι μόνο!

 Τυμπάκι

Για πρώτη φορά το Καρναβάλι του Τυμπακίου θα πραγματοποιηθεί νύχτα! Η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών θα ξεκινήσει σήμερα, στις 6:30 το απόγευμα, και η λήξη της παρέλασης θα είναι, όπως πάντα, η κεντρική πλατεία Τυμπακίου!

Πόμπια

Στην τελική ευθεία για το 38o Καρναβάλι, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, έχει μπει η Πόμπια. «Σε μια διοργάνωση που ζηλεύουν ακόμα και οι θεοί», όπως είναι το πρόμο του φετινού καρναβαλιού. Το καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και οι διοργανωτές περιμένουν το κοινό «για να γελάσουμε με τον αυθορμητισμό που πάντα μας χαρίζουν με έξυπνα θέματα, εμπνευσμένα από την επικαιρότητα». Στο τέλος θα χορέψουν αγόρια και κορίτσια το παραδοσιακό γαϊτανάκι, έθιμο που περνάει χρόνια από γενιά σε γενιά. Παρουσιάζει η Ύβα Κουμαντάκη. Μουσική επιμέλεια: Dj Zak.

Αρκαλοχώρι

Το Αρκαλοχώρι ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί το κοινό σε ένα ατέλειωτο αποκριάτικο ξεφάντωμα αύριο, από τη 1:30 το μεσημέρι. «Φορέστε τις μάσκες σας... τα καπέλα σας... βαφτείτε και κατεβείτε στο κέντρο της πόλης! Σε διάφορα σημεία της πόλης ξετυλίγονται σκηνές που θα συναρπάσουν, θα διασκεδάσουν και θα σας μεταφέρουν στη μακρινή Άγρια Δύση. Μασκαρεμένες φιγούρες θα τριγυρίζουν ανάμεσά σας, σκορπώντας άφθονο κέφι και γέλιο, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις... πολύ κέφι... πολύ χορό», αναφέρουν οι διοργανωτές.

* Στη 1:30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείων θα στηθεί ένα ινδιάνικο χωριό... «Η Μαρουλίτα, με βοηθούς την Αδαμαντίνη, τη Θάλεια, τη Μαρία, την Κατερίνα και τη Βάλια, θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας Ινδιάνους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, παίζοντας με τα Στοιχεία της Φύσης: Νερό - Φωτιά - Αέρας - Χώμα! Οι μικροί καρναβαλιστές θα πρωταγωνιστήσουν σ' ένα θεατρικό παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της στολής τους. Θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι, όπου οι μικροί μας φίλοι θα αυτοσχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν αποκριάτικες δημιουργίες μέσα από ποικίλα υλικά (χαρτόνια, κομφετί, σερπαντίνες, πούπουλα, κορδέλες κ.ά.).

* Στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου το συγκρότημα "Alan Dalon", στις 3:30 το απόγευμα, θα δώσει συναυλία, χαρίζοντας μια αξέχαστη Αποκριά στο κοινό.

* Το ξεφάντωμα συνεχίζεται στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, σ' ένα τρελό πάρτι... «Ελάτε να αποχαιρετήσουμε την τρελή γιορτή των Αποκριών με χορό και ποτό, καθώς θα 'ρχεται η νύχτα και οι ρυθμοί και το κέφι θα ανεβαίνουν! Και κάπου στο... αντάμωμα των δρόμων, τα "SALOON" των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας θα έχουν στηθεί για να σας κεράσουν», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Παλαιόχωρα

Δεκάδες οι εκδηλώσεις και στα Χανιά. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι της Παλαιόχωρας και ακολουθούν αύριο Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 3 μετά το μεσημέρι, τα καρναβάλια σε Κίσσαμο και Καλύβες. Στην Παλαιόχωρα θα λάβουν μέρος 20 άρματα και ομάδες, ενώ 12 άρματα και ομάδες θα λάβουν μέρος σε Κίσσαμο και Καλύβες.

Ρούβα

Για μια ακόμη φορά θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα τα "Αποκριγιώματα στο Ρούβα". Στις 12 το μεσημέρι θα στηθεί ένα υπαίθριο γλέντι στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης, όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακά δρώμενα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν σύλλογοι του δημοτικού διαμερίσματος Ρούβα του δήμου Γόρτυνας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Βαθιά ανάσα στην οικονομία του Ρεθύμνου φέρνει η Αποκριά.

Η πόλη βουλιάζει από επισκέπτες, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να αγγίζει το 70%, σύμφωνα με το σύλλογο ξενοδόχων του νομού .Το γεγονός αυτό φέρνει αέρα αισιοδοξίας και χαμόγελα ενόψει καρναβαλικού τριημέρου. Αγορά και τουρισμός,οι μεγάλοι κερδισμένοι μια ανάσα πριν την καρναβαλική παρέλαση.

Αύξηση κατα 20%

Η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα όχι μόνο αγγίζει το 70% αυτή τη στιγμή αλλά και η κίνηση είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων του νομού. Συνολικά 1.600 περίπου κρεβάτια διατίθενται σε ξενοδοχεία της πόλης.Παρακολουθείστε το video

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_x7s6b042/

Ρεπορτάζ:Όλγα Μανιούδακη-Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News