default-image

Κρίσιμες συζητήσεις για ασφαλιστικό - φορολογικό

Οικονομία
Κρίσιμες συζητήσεις για ασφαλιστικό - φορολογικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για σήμερα στις 11:30 έχει οριστεί το νέο ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση της Τετάρτης ότι τέθηκε ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες:

αρχιτεκτονική του συστήματος - ύψος εθνικής σύνταξης και ποσοστά αναπλήρωσης αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέες προτάσεις και αλλαγές που κατέθεσε η κυβέρνηση γι' αυτές τις ομάδες,

επανυπολογισμός των συντάξεων το 2018 και ο τρόπος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς,επικουρικές συντάξεις.

Σήμερα στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, για τις αλλαγές στη φορολογία και για το δημοσιονομικό πλαίσιο.

Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης με το «κουαρτέτο», οι πιστωτές ζήτησαν τη μείωση και του αφορολόγητου των 9.545 ευρώ που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη της «Ν» στις 2 Μαρτίου.

Ο κ. Τσακαλώτος γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει αντιπρόταση για το ύψος του αφορολόγητου.

Το μενού των σημερινών διαπραγματεύεσεων περιλαμβάνει και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (συνάντηση με τους θεσμούς στις 10:30).

πηγη:naftemporiki

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News