Ειδήσεις

Πόλο ελεφάντων για... καλό σκοπό

Δεν υπάρχει τουρίστας στην Ταϊλάνδη που να μην έχει κάνει βόλτα με έναν ελέφαντα, ιερά ζώα για τη χώρα ή να μην έχει ακούσει για τους διάσημους αγώνες πόλο με παίχτες τα παχύδερμα.

Το ετήσιο τουρνουά στη Μπανγκόκ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θεάματα που στόχο έχει να συγκεντρωθούν χρήματα για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που όπως πολλά άλλα έχουν μπει στην κόκκινη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα χρήματα θα μοιραστούν σε κέντρα ανά την χώρα που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ελέφαντες και ειδικά εκείνους που χωρίς υπερβολή εργάζονται σκληρά προς τέρψιν των εκατομμυρίων τουριστών που κατακλύζουν την τροπική Ταϊλάνδη. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διοργάνωση λαμβάνει χώρα καθ έτος και στο Νεπάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελέφαντες είναι εθνικό σύμβολο της Ταϊλάνδης με τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι στη φύση ζουν περί τους 1500 ενώ ως κατοικίδια υπάρχουν 3600 ελέφαντες.

Πολλοί όμως από αυτούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να διασκεδάζουν τους ξένους ζουν τη δική τους τραγωδία είτε γιατί κακοποιούνται είτε γιατί εγκαταλείπονται ακόμα και στους δρόμους της Μπανγκόκ καθώς οι ιδιοκτήτες τους κρίνουν ότι είναι πολύ ακριβοί για να τους συντηρούν.  

Σχόλια