default-image

"Ξηλώνουν" τη διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας εν μέσω ΕΔΕ

Κρήτη
"Ξηλώνουν" τη διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας εν μέσω ΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

     Με μια απόφαση - πρόκληση για την περιβόητη αξιοκρατία ,το υπουργείο Εργασίας «ξηλώνει» το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης προκαλώντας αναστάτωση στο νησί με την «ωμή» πολιτική παρέμβαση. 7 μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία των μελών, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr ,το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στην «καρατόμηση» της διοίκησης παρα το γεγονός ότι το έργο της δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει τυπικά λόγος αντικατάστασης των μελών πριν τον Οκτώβριο.

    Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πρόκειται για μια πολιτικού τύπου παρέμβαση αφού η διοίκηση ορίστηκε το 2013 από διαφορετική κυβέρνηση και τώρα έστω και εκ των υστέρων αντικαθίσταται με καθαρά πολιτικά κριτήρια.

http://www.neakriti.gr/files/document2.pdfΤο επίμαχο ΦΕΚ με το οποίο ορίζεται η αντικατάσταση

Πριν ολοκληρωθεί το έργο

Η είδηση έχει πέσει σαν «βόμβα» στις 8 προνοιακές δομές τις οποίες εποπτεύει το κέντρο και είναι τα: ΑμΕΑ Χανίων ,Ρεθύμνου, Λασιθίου, το ΠΑAΠΑΗΚ Ηρακλείου και Πόμπιας ,Προστασίας παιδιού Λασιθίου, Προστασίας παιδιού Ηρακλείου και Προστασίας παιδιού και νέων Χανίων. Κι αυτό γιατί η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση ή έλεγχος του έργου που έχει γίνει.

Μάλιστα από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της δυτικής Κρήτης επιβεβαιώθηκε ότι παρότι το έργο που έχει γίνει είναι προφανές, υπάρχει πολιτικού τύπου ζήτημα που οδήγησε στις ραγδαίες εξελίξεις, αφου φέρεται να παραδέχεται ότι το μοναδικό πρόβλημα που οδήγησε την αντικατάσταση της απερχόμενης διοίκησης, είναι το ότι έχει διοριστεί από άλλη κυβέρνηση.

«Καρατόμηση» εν μέσω ΕΔΕ

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις της διοίκησης οι οποίες αφορούν σε στελέχη των ιδρυμάτων, βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις κατηγορίες που διερευνώνται να αφορούν σε σοβαρά παραπτώματα. Πριν καν την έκδοση του τελικού πορίσματος και πριν κλείσει η υπόθεση, έρχεται η αιφνιδιαστική κίνηση «καρατόμησης» της διοίκησης η οποία αφήνει πίσω της δεκάδες ερωτηματικά και ένα υπουργείο που οφείλει να τοποθετηθεί και να δώσει απάντηση. Η νέα διοίκηση μάλιστα έχει ήδη οριστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News