default-image

Αυγενάκης: Ερείπιο έχει γίνει το γυμναστήριο της Βιάννου

Κρήτη
Αυγενάκης: Ερείπιο έχει γίνει το γυμναστήριο της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εγκατάλειψη και τη λεηλασία του κλειστού γυμναστηρίου της Βιάννου, καθώς και στην ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών και έναρξης της λειτουργίας του, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά. Το θέμα είχε αναδείξει πριν λίγες μέρες με εκτενές ρεπορτάζ του το neakriti.gr.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2004», την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε το κλειστό γυμναστήριο της Βιάννου. Το στάδιο θα μπορούσε να αποτελέσει αληθινό κόσμημα της πόλης και να χρησιμοποιείται τόσο για την άθληση των νέων και όλων των κατοίκων της περιοχής όσο και για τη διοργάνωση και φιλοξενία αθλητικών εκδηλώσεων. Η απουσία τοποθέτησης αθλητικού εξοπλισμού οδήγησε το στάδιο στην αδράνεια και, εν συνεχεία, στην εγκατάλειψη. Για να ακολουθήσει μια, άνευ προηγουμένου για την περιοχή, λεηλασία και βανδαλισμός του χώρου με σπασμένα τζάμια, συνθήματα στους τοίχους και σημαντικές φθορές.

Η αποκατάσταση των ζημιών και η τοποθέτηση εξοπλισμού, προκειμένου το στάδιο να καταστεί λειτουργικό, απαιτεί τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού. Δυστυχώς, ο δήμος, με τις περικοπές των εσόδων που έχει υποστεί, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Η απουσία επιχορηγήσεων από πλευράς πολιτείας επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα».

Επίσης, τονίζεται ότι «Αναμφίβολα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι πόροι που μπορούν να διατεθούν είναι περιορισμένοι. Η αδιαφορία, όμως, της κυβέρνησης οδηγεί στην αχρηστία ένα στάδιο το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για τη Βιάννο και το κέντρο ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων που προάγει τον αθλητισμό, τη συλλογικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα».

Τέλος, ο Μεσαρίτης βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το κλειστό γυμναστήριο της Βιάννου και την έναρξη της λειτουργίας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News