default-image

"Ανέλπιστο δώρο" στους Κρητικούς από ομογενή της Γερμανίας

Κρήτη
"Ανέλπιστο δώρο" στους Κρητικούς από ομογενή της Γερμανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζει μόνιμα στη Γερμανία για παραπάνω από μισό αιώνα. Η ψυχή του ωστόσο και η  καρδιά του  χτυπάει στην Κρήτη, ένεκα  πατέρα Ηρακλειώτη και μητέρας Λασιθιώτισσας. Τα τελευταία χρόνια , ο κ. Νίκος Παπαδάκης, κάτοικος Στουτγάρδης, επισκέπτεται συχνά πυκνά το νησί μας ,όμως κάθε φορά αποχαιρετούσε την γενέτειρα των γονιών και των παππούδων του με την  σκέψη πως κάποια στιγμή θα κατάφερνε να  βοηθήσει τους Κρητικούς που ζουν υπό καθεστώς οικονομικής ανέχειας τα τελευταία χρόνια, έστω και από τόσο μακριά.

Ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις του γερμανικού συστήματος , η επιθυμία του πήρε σάρκα και οστά και πριν από ένα μήνα κατάφερε και ίδρυσε έναν σύλλογο με την ονομασία "Βοήθεια για την Κρήτη" www.kretahilfe.de, αποδεικνύοντας  ότι ακόμη και από μία άλλη γωνιά της γηραιάς Ηπείρου, η αγάπη του για τη μεγαλόνησο  παραμένει  ένα άσβεστο πάθος και όπως λέει και ο διάσημος συγγραφέας :όταν θες κάτι πάρα πολύ τα πάντα συνηγορούν για να το πετύχεις .

"Νιώθω συγκινημένος κάθε φορά που αναφέρομαι στον σύλλογο που με την συμπαράσταση και των δικών μου ανθρώπων ,της οικογένειας μου , κατάφερα και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα στα 62 μου χρόνια" ,λέει στο neakriti.gr. εμφανώς συγκινημένος  ο κ. Παπαδάκης.

"Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή οι Γερμανοί ήταν  ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν τους πλησιάζα και  προσπαθούσα  να τους εξηγήσω τους λόγους και τα κίνητρα μου. Ωστόσο η άρνηση και η διστακτικότητα ,γρήγορα έδωσαν στην θέση τους στην συγκατάβαση και στην προθυμία  να βοηθήσουν τους Κρητικούς με όποιο τρόπο μπορούσαν ακόμη και εάν δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να καταφέρουν να τους συναντήσουν και από κοντά."

Στα πλαίσια της εκστρατείας αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει ο  62χρονος, και μέσω του συλλόγου και μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει, έχει ήδη έρθει σε επαφή με φορείς ,υπηρεσίες ακόμη και επιχειρηματίες της Γερμανίας ζητώντας, μακριά από πολιτικές στρατηγικές που ακολουθούνται ,να αποδείξουν ότι τελικά το αίσθημα της αλληλεγγύης και της στήριξης των λαών υπερτερεί .

Το neakriti.gr δημοσιεύει  και την  επιστολή του ομογενή, με παραλήπτες  φορείς και επιχειρηματίες(όπως είπε μεταξύ άλλων σε 100 εστιατόρια αλλά και θέατρα)στους οποίους και  αναλύει διεξοδικά το σκοπό, τη δράση και τον στόχο του συλλόγου, ενώ ξεχωριστή μνεία γίνεται και στο  ποιοι θα τύχουν της στήριξης των Γερμανών μέσα  από αυτήν την εκστρατεία αγάπης ,όπως  είναι τα  ιδρύματα ,ορφανοτροφεία ,γηροκομία αλλά και άποροι. Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης αναμένεται να έρθει στο Ηράκλειο σε λίγο καιρό όπου με τη συνεργασία και του Δήμου Ηρακλείου θα  μοιράσει το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί.

Διαβάστε την επιστολή του συλλόγου kretahilfe προς τους 10άδες Γερμανούς επιχειρηματίες:

Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα. Καθένας από μας έχει την γνώμη του, την πεποίθησή του και τις ιδέες του. Αλλά και αν είναι οι πεποιθήσεις μας και ιδέες μας πολύ διαφορετικές ακόμα και αντίθετες, όλοι μας έχουμε έναν κοινό παρονομαστή. Την ανθρωπιά μας. Την ετοιμότητά να προσφέρουμε την βοήθειά μας και την θέλησή μας να κατορθώσουμε κάτι.

Έτσι ιδρύσαμε τον σύλλογο Kretahilfe e.V. έναν σύλλογο ο οποίος έχεις ως σκοπό να μετριάσει κάπως τις ανάγκες των ανθρώπων στην Κρήτη. Ποιος χρειάζεται την βοήθειά μας:

•      Ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες

•      Ανασφάλιστα από ιατρική περίθαλψη άτομα

•      Ίδρυμα αστέγων

•      Ίδρυμα γυναικών

•      Οργάνωση γευμάτων αγάπης Ηρακλείου

•      Ο τοίχος της καλοσύνης

Θέλουμε με μια στενή συνεργασία με τις κοινοτικές υπηρεσίες ώστε να μετριάσούμε κάπως τις ανάγκες των ανθρώπων και να τους δώσουμε λίγο περισσότερη ελπίδα.

Η ιστοσελίδα μας είναι υπό κατασκευή και σας παρακαλούμε να γίνετε χορηγός μας.

Η ιστοσελίδα σας ή η σελίδα σας στο Facebook θα είναι συνδεδεμένη με ένα λινκ.

Η καταβαλλόμενη από σας εισφορά θα πάει εκατό τοις εκατό στον φιλανθρωπικό σκοπό και επειδή αναγνωριστήκαμε ως κοινωφελής οργανισμός από την εφορία Pforzheim είναι αυτονόητο ότι θα σας στείλουμε απόδειξη για το ποσό της δωρεάς σας.

Ευχαριστούμε για την δέσμευσή σας

Ο Τοίχος Καλοσύνης στο σχέδιο δράσης των ομογενών από τη Γερμανία

Και επειδή η Καλοσύνη δεν  έχει όρια από αυτήν την πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Τοίχος Καλοσύνης.  Η κίνηση των μελών της πρωτοβουλίας του Τοίχου Καλοσύνης έχει ως γνωστόν ξεπεράσει τα σύνορα της  χώρας μας και έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες όπως τη Δανία , τις ΗΠΑ και σαφώς τη Γερμανία. Το ενδιαφέρον των Γερμανών για την πρωτοβουλία του Τοίχου Καλοσύνης είναι μεγάλο ,αρκεί να σας αναφέρω ότι δύο δημοσιογράφοι τοπικών μέσων ενημέρωσης με πήραν τηλέφωνο ζητώντας μου στοιχεία για τη πρωτοβουλία αυτή . Αξίζουν μπράβο σε αυτά τα παιδιά και μάλιστα όταν θα κατέβω στο Ηράκλειο θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τους εμπνευστές της συγκεκριμένης ιδέας.

Η προσπάθεια του κ .Νίκου δεν σταματάει όμως εκεί, αφού μεταξύ των δράσεων είναι και  έκδοση ενός βιβλίου με κρητικές συνταγές .

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News