default-image

Μαριάς: Μνημείο αποτυχίας η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό

Ελλάδα
Μαριάς: Μνημείο αποτυχίας η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνημείο αποτυχίας και κυνισμού χαρακτήρισε την Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη που έδωσε σε Ρ/Σ της Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η αναβολή λήψης απόφασης για το προσφυγικό και η παραπομπή του θέματος στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της 17η και της 18η Μαρτίου  σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι τις 19 Μαρτίου θα συνεχίσουν αμείωτες οι προσφυγικές ροές στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχουμε τουλάχιστον 150.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης η οποία έχει αποδεχτεί μοιρολατρικά το κλείσιμο των συνόρων από Σκόπια και Αλβανία αντί να επιβάλει Οικονομικό Εμπάργκο στις χώρες αυτές προκειμένου να αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Ο Νότης Μαριάς επέμεινε στην πρότασή του για αποχώρηση της Ελλάδας από την Σένγκεν ασκώντας έντονη κριτική στην δουλεμπορική πολιτική της Τουρκίας και στα ανατολίτικα παζάρια της που ανεβάζουν τα ποσά που αποκτά από την Ε.Ε. στα 6 από 3 δις ευρώ.

Η συμφωνία επανεισδοχής παρανόμων μεταναστών μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα και όχι τον Ιούνιο είπε ο Νότης Μαριάς.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς διαφώνησε με το δρομολογούμενο συμψηφισμό της επανεγκατάστασης από την Τουρκία με την μετεγκατάσταση από Ιταλία και Ελλάδα καθώς αυτό θα οδηγήσει στο να μην μετεγκατασταθούν ποτέ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι 60.400 προς μετεγκατάσταση πρόσφυγες από Ελλάδα.

Όσο καθυστερούν οι αποφάσεις η κατάσταση χειροτερεύει στην Ελλάδα είπε ο Νότης Μαριάς, ενώ η Ε.Ε. καθυστερεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και να διαθέσει κονδύλια εδώ και τώρα για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες τους οποίους συντηρούν πλέον από το υστέρημα τους οι Έλληνες πολίτες  και η αυτοδιοίκηση.

Τέλος ο Νότης Μαριάς εξέφρασε τις ανησυχίες του καθώς η Τουρκία προωθεί συνεχώς τις θέσεις της και αυξάνει τις απαιτήσεις της κατά της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News