default-image

Υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού διακινούσαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων

Ελλάδα
Υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού διακινούσαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας υποδυόμενα τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα και πακέτα καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στη Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, οκτώ άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για επτά υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 15 έως 49 ετών και έναν 46χρονο Έλληνα. Παράλληλα, αυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί φορολογίας καπνού και περί αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα. Δύο από τα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος Έλληνας, είχαν το ρόλο του προμηθευτή και του «εισπράκτορα» των κερδών, τρία μέλη είχαν αναλάβει την φύλαξη της οικίας, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού με τη χρήση μοτοσυκλετών, στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα που έγινε σε οικίες στη Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.404 πακέτα τσιγάρων, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσυκλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς διανομέων φαγητού και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News