default-image

Παρεμβάσεις για να μην καταρρεύσει το δικαστικό μέγαρο

Κρήτη
Παρεμβάσεις για να μην καταρρεύσει το δικαστικό μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατεπείγουσες παρεμβάσεις στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου με… άδειο κουμπαρά δρομολογεί το υπουργείο δικαιοσύνης λίγα 24ωρα μετά την εικόνα που μετέφεραν στον υπουργό, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και οι εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου.

Από το πρωί στο Ηράκλειο βρίσκεται κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, που πραγματοποίησε αυτοψία στο δικαστικό μέγαρο και το Ειρηνοδικείο διαπιστώνοντας σοβαρά λειτουργικά αλλά και δομικά προβλήματα. Μόνο οι δαπάνες για τη μόνωση των δυο κτιρίων, κίνηση απαραίτητη για να μην τρωθεί περισσότερο η στατική επάρκεια του κτιρίου, υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ.

Για τη χρηματοδότηση μέρους των εργασιών, δικηγορικός σύλλογος και δήμαρχος Ηρακλείου στρέφονται στην περιφέρεια Κρήτης όπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σύσκεψη. Ο Σταύρος Αρναουρτάκης δεσμεύτηκε για τη άμεση ένταξη του  σε πρόγραμμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων εφόσον οι μελέτες ολοκληρωθούν άμεσα.

Δήμος Ηρακλείου και Δικηγορικός Σύλλογος εξετάζουν κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης και για τις υπόλοιπες εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε το κτίριο να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου, η οποία αναμένεται να δρομολογηθεί μέσω ΣΔΙΤ όπως αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες η αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News