Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό παρά το κλείσιμο των συνόρων

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών στο ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ αναμένει μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Neue Osnabrucker Zeitung» ο ο Βέμπερ είπε ότι «εθνικά μέτρα όπως στα Βαλκάνια δεν πρέπει να βρίσκονται σε αντίθεση με μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

Μπορεί κανείς να κατανοήσει το γεγονός ότι οι βαλκανικές χώρες λόγω της ιδιαίτερης πίεσης από τις μεταναστευτικές ροές αντιδρούν, πρόσθεσε ο Βέμπερ, όμως το ουσιαστικό συμπέρασμα της τελευταίας συνόδου κορυφής με την Τουρκία είναι ότι επιτέλους οι χώρες της Ε.Ε. θα δράσουν τώρα από κοινού και πολύ συγκεκριμένα.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κοινή λύση της μεταναστευτικής κρίσης», κάτι το οποίο ισχύει τόσο για την συνεργασία με την Τουρκία, όσο και για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ή για το μήνυμα ότι η Ευρώπη «θέλει να βάλει ένα τέλος στο ελεύθερο πέρασμα συνόρων, το δουλεμπόριο ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα».

Ο Βέμπερ υπεραμύνθηκε, επίσης, της πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ στην προσφυγική κρίση: «Είναι καλό το ότι η καγκελάριος παρακινεί τις άλλες χώρες της Ε.Ε. ώστε να βρεθεί μια λύση», είπε.

Σχόλια