Ειδήσεις

Πόλος καταδυτικού τουρισμού η Κρήτη

Σε τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το σχέδιο δημιουργίας καταδυτικών πάρκων στο Μαλεβίζι.

Μετά τη δημιουργία των πάρκων, η Κρήτη αναμένεται να εξελιχθεί σε πόλο έλξης καταδυτικού τουρισμού, καθώς  διαθέτει σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και ενδιαφέροντες βυθούς, γεμάτους υφάλους, σπήλαια, ναυάγια αλλά και ένα πλήθος βραχονησίδων.

Σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης συμφώνησαν τη συνεργασία των δυο φορέων με σκοπό τη δημιουργία των καταδυτικών πάρκων στο.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Μαλεβίζι ιδανικό τόπο για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων, καθώς και πρακτικά θέματα της συνεργασίας των δυο φορέων.

Ο καταδυτικός τουρισμός, αποτελεί έναν τομέα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς ελκύει άτομα υψηλού οικονομικού επιπέδου, αριθμώντας περισσότερους από 25 εκ. τουρίστες παγκοσμίως (πιστοποιημένοι αυτοδύτες) 4 εκ. εκ των οποίων είναι Ευρωπαίοι.

Διεθνείς μελέτες δείχνουν πως οι ερασιτέχνες δύτες είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν διστάζουν να ταξιδεύουν σε μακρινούς προορισμούς, πραγματοποιώντας πολυήμερες διαμονές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων ήταν ανέκαθεν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής και μέσα από τη συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αποκτάμε έναν πολύτιμο και ισχυρό σύμμαχο, που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη του στόχου.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού είναι γνωστά, είναι πολλά και πολύπλευρα. Ο Δήμος μας, με τα δεκάδες χιλιόμετρα παραλιών που διαθέτει, αποτελεί ιδανικό σημείο για τη δημιουργία ελκυστικών καταδυτικών πάρκων και αισιοδοξώ ότι με την ανάπτυξή τους, θα προσθέσουμε μια εντελώς διαφορετική τουριστική προοπτική στο Μαλεβίζι, που μόνο οφέλη θα έχει για τους δημότες μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αεράκης και το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Καραπιδάκης.

Σχόλια