Ειδήσεις

Η Κρήτη έτοιμη να διαθέσει κατασκηνώσεις για προσφυγόπουλα

Τη χρησιμοποίηση τριάντα παιδικών κατασκηνώσεων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας για τη φιλοξενία προσφύγων προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στόχος του υπουργείου είναι οι κατασκηνώσεις να διατεθούν μέχρι τις 15 Ιουνίου , καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να εξευρεθούν νέοι χώροι για τη φιλοξενία των προσφύγων προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Στην Κρήτη, υπάγονται στο αρμόδιο υπουργείο δύο παιδικές κατασκηνώσεις, σε Χανιά και στη περιοχή του Κοκκίνη Χάνι, με την Περιφέρεια ωστόσο να μην έχει την παραμικρή ενημέρωση για το ζήτημα.

Έτοιμες 450 νέες σκηνές

Στις αποθήκες εκτάκτων αναγκών της Περιφέρειας υπάρχουν 450 νέες σκηνές, οι οποίες θα διατεθούν όποτε και αν ζητηθούν από το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο διευθυντής της Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης.

"Πρόκειται για μια έκταση 12 στρεμμάτων, η οποία διαθέτει τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία προσφύγων, όποτε αυτό ζητηθεί," όπως εξηγεί στο neakriti.gr ο Διευθυντής της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.

« Έχει μαγειρείο ακόμη και θαλάμους για ΑΜΕΑ ενώ είναι κοντά σε παραλία και σε δρόμο που έχει πρόσβαση στον ΒΟΑΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην ανάγκη να υπάρξει ένας σχεδιασμός από πλευράς υπουργείου για τους πρόσφυγες και όχι προχειρότητες, τονίζει ο Στέλιος Βοριάς.

Πάντως, για το επίμαχο ζήτημα η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, όμως από την άλλη βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Ήδη, διαθέτει 450 νέες σκηνές στην αποθήκη εκτάκτων αναγκών, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου.

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Γιάννη Μουζάλα ζητούν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και ο Περιφερειάρχης Κρήτης οι οποίοι θα επιδιώξουν άμεσα ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής.

Τις επιφυλάξεις του για τη προοπτική φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων από δήμους της Κρήτης εξέφρασε μιλώντας στον 9,84 ο υπεύθυνος προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Πέτρος Μάστακας.

Ρεπορτάζ: Γιωργία Μακάκη

Σχόλια