default-image

Π. Γιαννουλάτος: Βελτίωση του τομέα υγείας σε Ηράκλειο και Λασίθι

Υγεία
Π. Γιαννουλάτος: Βελτίωση του τομέα υγείας σε Ηράκλειο και Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σειρά προβλημάτων, που αφορούν σε θέματα υγείας στο Ηράκλειο και το Λασίθι, βρίσκουν τον δρόμο της επίλυσης τους, όπως διαπιστώθηκε κατά την διήμερη επίσκεψη του γγ του υπουργείου Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου σε μονάδες των δύο νομών.

Ο γγ του υπουργείου Υγείας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το έργο και η λειτουργία της κλινικής και οι ενέργειες που υπολείπονται για την πλήρη ανάπτυξη και την στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό, αίτημα και στόχος κοινός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως τονίσθηκε από τον γγ, σ' αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την προκήρυξη μονίμων θέσεων, 2 ΠΕ Ψυχολόγων, 1 ΠΕ Λογοθεραπείας, 1 ΤΕ Κοινωνικής εργασίας, 1 ΤΕ Εργοθεραπείας, 1 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 5 ΤΕ Νοσηλευτικής, ενώ 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής έχει ήδη προκηρυχθεί με προκήρυξη.

Σε σχέση με την ιατρική υποστήριξη της κλινικής, οι δύο θέσεις επικουρικών παιδοψυχίατρων που είχαν εγκριθεί μετά από αίτημα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έμειναν ακάλυπτες, αφού οι γιατροί δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και αναμένεται η επαναπροκήρυξη τους.

Όπως εκφράστηκε από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τα παραπάνω θέματα, καθώς και τις διαδικασίες έγκρισης που αφορούν στην τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και οι οποίες θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της κλινικής.

Επίσης, ο κ. Γιαννουλάτος, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Νεάπολης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου στο «Διαλυνάκειο».

Κατά τη σύσκεψη υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες φορείς η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών υλοποίησης του έργου. Όπως τονίστηκε, προϋπόθεση για την ανάθεση της οριστικής μελέτης από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης είναι η έγκριση της προμελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Υγείας προτίθεται να επισπεύσει την έγκριση της προμελέτης, σε αντίθεση με τις καθυστερήσεις και αγκυλώσεις που παρουσίαζε η προγενέστερη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της προμελέτης αποτελεί η δημοσίευση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Νεάπολης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις επιπλέον κλίνες που ανήκουν στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Τριχοπούλου χαιρέτισε την πενταετή ανανέωση του παραχωρητηρίου του οικοπέδου από το σύλλογο δωρητών του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου, το Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού της Κρήτης» και δεσμεύθηκε για την ταχύτερη διεκπεραίωση της οριστικής μελέτης, η οποία θα προκηρυχτεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της μελέτης αλλά και την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης, που αποτελεί έργο σταθμό για την υγεία σε όλη την Κρήτη.

Εξάλλου ο κ. Γιαννουλάτος, κατά τη επίσκεψή του στην Κρήτη, πραγματοποίησε συναντήσεις που διοργανώθηκαν από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τους εργαζομένους και διοικητικά στελέχη του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου ,με τους Διευθυντές και το Σωματείο Εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, καθώς και με την Προϊσταμένη της Περιφέρειας Κρήτης, για θέματα που άπτονται της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ είχε συναντήσεις με τους εργαζομένους και στελέχη των νοσοκομείων του Λασιθίου και πραγματοποίησε και επίσκεψη στο χώρο ανέγερσης του Κέντρου Αποκατάστασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News