Ειδήσεις

Κοντά στα ζώα οι μικροί πολίτες του Ηρακλείου

Η σχέση του παιδιού με τα ζώα είναι παλιά, βαθιά και γεμάτη μυστικά. Μιλούν τελείως διαφορετικές γλώσσες και παρ' όλα αυτά επικοινωνούν θαυμάσια.

Σε μια προσπάθεια να εκπαιδευτούν τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν μία υγιή σχέση με τα ζώα και να μάθουν να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν, η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης διεξήγε το πρωί σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα  κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων με θέματα που άπτονται της προστασίας και φροντίδας των ζώων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης του Ηρακλείου.

Η σημερινή ενημέρωση περιέλαβε πολλές δράσεις και παραμύθια κ.α με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των παιδιών για τη συμπεριφορά τους στα συμπαθή τετράποδα.  

Μάλιστα οι μικροί μαθητές των νηπιαγωγείου που μετείχαν σήμερα στην εκδήλωση έστειλαν και μία ζωγραφιά στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Ινιωτάκη για τα ζώα που χρειάζονται την φροντίδα μας ενώ ζήτησαν να συναντηθούν και μαζί του για να μάθουν περισσότερα όσον αφορά και τις δράσεις του Δήμου και του Κυνοκομείου για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Σχόλια