default-image

"Χάσαμε" 200.000 Έλληνες νέους πτυχιούχους

Ελλάδα
"Χάσαμε" 200.000 Έλληνες νέους πτυχιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εκπαίδευση έχει χάσει τη μάχη της διαρροής των εγκεφάλων, δηλαδή, των παιδιών που σπουδάζουν και τελειώνουν τα Πανεπιστήμια και φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία.», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Όπως είπε ο υπουργός είναι 200 χιλιάδες πτυχιούχοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων, κορίτσια και αγόρια που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

«Παρότι η ελληνική εκπαίδευση ακόμη και τώρα μέσα στην κρίση αντιμετωπίζει με κάπως επιτυχή τρόπο το θέμα της σχολικής διαρροής, δηλαδή, είμαστε περίπου στο 10% από το Γυμνάσιο προς το Λύκειο, ποσοστό το οποίο είναι κάτω από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση, ο κ. Φίλης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα καθιερώσει από φέτος το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και με ψηφιακό τρόπο για τις τέσσερις πιο διαδομένες γλώσσες: τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά. Τόνισε δε, ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει με τα αραβικά και τα τουρκικά.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν «χωρίς βιασύνη», προσθέτοντας πως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σχέση Λυκείου με τα ΑΕΙ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News