Ειδήσεις

Αυλαία στη δίκη Κατσούλη - Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή

Εντάσεις, ενστάσεις και λιποθυμίες σημάδεψαν την αυλαία στην εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του Κώστα Κατσούλη στο Κακουργιοδικείο Νεάπολης. 

Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 16 ετών στον 34χρονο που κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμπλοκή σε αθλητικό χώρο.

Στον 28χρονο συγκατηγορούμενο του, που φέρεται επίσης να χτυπούσε τον Κώστα Κατσούλη, επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου και έναν τακτικό δικαστή να έχουν, όμως, ψηφίσει υπέρ της αθώωση του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν κατηγορούμενο ενώ απέρριψε το αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.


Το γεγονός αυτό πυροδότησε το έντονο ξέσπασμα των συνηγόρων του 28χρονου που έκαναν λόγο για αδιανόητη και προβληματική στάση των ενόρκων στην υπόθεση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος που είχε κατηγορηθεί επίσης για συμμετοχή στη θανατηφόρα συμπλοκή, κηρύχθηκε αθώος, ενώ ο τέταρτος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή για σωματική βλάβη και συμπλοκή με άλλο φίλαθλο του εθνικού.

Ο κατηγορούμενος που δεν είχε προφυλακιστεί και ο 29χρονος που επιχείρησε να κατεβάσει το πανό του Εθνικού απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Πικραμένοι και απογοητευμένοι αποχώρησαν από το δικαστήριο οι γονείς και τα αδέλφια του Κώστα Κατσούλη καθώς θεωρούν πως όλοι οι κατηγορούμενοι ευθύνονται εξίσου για το θάνατο του.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι απαγορεύεται να βρεθούν σε αθλητική εγκατάσταση ενώ σε κάθε αναμέτρηση του Ηροδότου είτε του εθνικού πρέπει να εμφανίζονται και να παραμένουν υπό φρούρηση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Το δικαστήριο αποστέλλει ήδη το φάκελο της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο του Ηρακλείου ζητώντας να διερευνηθεί ο βαθμός συμμετοχής στα επεισόδια τριών ακόμη ατόμων.

Με τη λήξη της αποχής των δικηγόρων οι συνήγοροι της οικογένειας Κατσούλη προσφεύγουν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου για το αστικό κομμάτι της υπόθεσης, διεκδικώντας αποζημίωση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ρεπορτάζ:

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια