Ειδήσεις

Τρόμος για 13χρονο σε σχολείο

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία, εφόσον αποδειχθεί ακριβής, θα προκαλέσει... σεισμικές δονήσεις στα λιμνάζοντα νερά της τοπικής κοινωνίας των Αρχανών - και όχι μόνο - προχώρησε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" η μητέρα ενός 13χρονου μαθητή.

Όπως ανέφερε στη "Ν.Κ." η καταγγέλλουσα, ο γιος της, ο οποίος φοιτά στην Α' τάξη του Γυμνασίου Αρχανών, πέφτει συχνά θύμα bullying από ομάδα συνομήλικων συμμαθητών του. Σύμφωνα με την ίδια, το ποτήρι της οργής ξεχείλισε χθες, καθώς σε χώρο του σχολείου το παιδί της φέρεται να έπεσε θύμα επίθεσης σεξουαλικού τύπου από έναν συμμαθητή του, ο οποίος χρησιμοποίησε... ξύλο!

Ο 13χρονος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του - η οποία μετά βίας συγκρατείται όταν περιγράφει αυτό που αναφέρει ως «καθημερινό μαρτύριο» - υποφέρει τα πάνδεινα από ορισμένους συμμαθητές του, οι οποίοι του κάνουν «το βίο αβίωτο». Η στοχοποίηση και τα καθημερινά βάσανα ενός 13χρονου παιδιού, εφόσον οι καταγγελίες αποδειχτούν αληθείς, προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη.

«Σχεδόν σε καθημερινή βάση ο γιος μου αντιμετωπίζει προβλήματα. Τον δέρνουν, τον βρίζουν, του πετάνε τα πράγματά του και του μιλούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και την οικογένειά του», μας λέει η μητέρα του μικρού.

Σύμφωνα με την ίδια - τα πλήρη στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας αλλά δε δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους - κάθε πρωί, πριν ο 13χρονος ξεκινήσει για το σχολείο, της λέει: «Ξεκινάει το μαρτύριό μου». Ως αποτέλεσμα του bullying που δέχεται, το παιδί έχει συνέχεια νεύρα κι είναι σε μόνιμη βάση στεναχωρημένο. «Ο γιος μου αντιμετωπίζει κάποιες μαθησιακές δυσκολίες, όμως δεν ενοχλεί και δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν», μας λέει φανερά αναστατωμένη η καταγγέλλουσα.

«Ένας συμμαθητής του κακοποίησε χθες σεξουαλικά το γιο μου χρησιμοποιώντας ένα ξύλο», μας αποκάλυψε η μητέρα του 13χρονου, η οποία πρόσθεσε ότι το ίδιο παιδί χτυπούσε το γιο της, ενώ μπροστά στο περιστατικό ήταν παρόντες κι άλλοι συμμαθητές τους. Ο μικρός φέρεται να απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου και να της έκανε παράπονα. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, έγινε τότε παρατήρηση στα παιδιά, ωστόσο, λίγο μετά, αυτά συνέχισαν να ενοχλούν το 13χρονο.

Οι ενοχλήσεις αυτές, πάντως, δεν είναι, σύμφωνα με τη μητέρα του, κάτι καινούργιο, καθώς ο γιος της πέφτει θύμα bullying από το δημοτικό. Το θέμα φέρεται να είχε φτάσει παλαιότερα μέχρι τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ο διευθυντής του δημοτικού, όπου φοιτούσε ο μικρός, δεν ήταν «συνεννοήσιμος», όπως μας είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 13χρονου, η οποία πρόσθεσε ότι η παρέα των παιδιών που δημιουργεί προβλήματα στο γιο της είναι πάνω-κάτω η ίδια με αυτή που τον ενοχλούσε και στο δημοτικό. «Ωστόσο, το bullying έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες, οπότε το παιδί μου ξεκίνησε να φοιτά στο γυμνάσιο», μας λέει.

«Πολλές φορές, κάποιοι συμμαθητές του, μετά που τελειώνουν το σχολείο, τον κυνηγούν, με αποτέλεσμα αυτός να χάνει το δρόμο για το σπίτι κι αυτοί να τον κοροϊδεύουν».

Σταματούν για λίγες μέρες...

«Το παιδί μου τους λέει "δε σας ενοχλώ, μην ασχολείστε μαζί μου", αλλά αυτοί συνεχίζουν. Μια από τις φορές που απευθυνθήκαμε στη διευθύντρια του σχολείου, αυτή μας είπε ότι ο γιος μας μπορεί να "τα φαντάζεται όλα αυτά". Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς πολλές φορές παρούσα στις επιθέσεις που δέχεται ο 13χρονος είναι και η μεγαλύτερη αδερφή του, η οποία είναι μαθήτρια της Γ' λυκείου», λέει η μητέρα του παιδιού και προσθέτει:

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές στη διευθύντρια, η οποία συνήθως μας ακούει προσεκτικά και - όπως μας λέει - ενημερώνει τους γονείς των εν λόγω παιδιών. Τότε αυτά σταματούν για λίγες ημέρες και μετά αρχίζουν και πάλι να επιτίθενται στο γιο μου», μας λέει η καταγγέλλουσα, η οποία, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, αγωνιά και φοβάται για το παιδί της..

.

Εν κατακλείδι, ρωτήσαμε τη μητέρα του παιδιού για το πώς αντιδρούν στο bullying που δέχεται ο γιος της οι υπόλοιποι συμμαθητές του. «Κάποιοι γελούν μαζί του, τον κοροϊδεύουν, ενώ κάποιες φορές μερικά παιδιά υποστηρίζουν αυτούς που ενοχλούν το γιο μου ενώπιον των καθηγητών τους. Μετά, είναι και αυτοί οι οποίοι παραμένουν αδιάφοροι...».

Τονίζεται, τέλος, ότι η "Νέα Κρήτη" προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχανών, χωρίς, ωστόσο, αυτό να καταστεί δυνατό.

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια