Ειδήσεις

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την Κρήτη από την έκθεση Βερολίνου

Υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες η έκθεση ITB Berlin που διεξάγεται από τις 9 εως τις Μαρτίου 2016 στο Βερολίνο και έχει έντονο "άρωμα" Ελλάδας και δη της Κρήτης. Η παρουσία των Ελλήνων είναι δυναμική και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στη χώρα μας, οι οποίοι ονειρεύονται το γαλάζιο ουρανό και τα χρώματα του Αιγαίου.

Ο πήχης τοποθετείται ψηλά αφού η έκθεση όχι μόνο αποτελεί βαρόμετρο για την τουριστική κίνηση αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «ανοίξουν» και νέες αγορές για τη χώρα.

Ο κ.Βασίλης Κρασανάκης, Διευθυντής των ξενοδοχείων Cactus Hotels

Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μια τυχαία έκθεση, αλλά μια έναν χώρο από τον οποίο περνούν περισσότεροι από 128.000 επισκέπτες και περίπου 7.400 εκθέτες από 188 χώρες το κλείσιμο συνεργασιών ή την ανανέωσή τους.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Ανδρεάδης

Μιχάλης Βαμιεδάκης: Ελπίδα μας τα θετικά μηνύματα για την Κρήτη

Μιλώντας στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Μιχάλης Βαμιεδάκης Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης μίλησε για το τι προσδοκά η Κρήτη.

Από τις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου

Η έκθεση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μαζί με την έκθεση WTM του Λονδίνου και την ΜΙΤΤ στη Ρωσία.

Με περισσότερους από 100 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετέχει η Ελλάδα σύμφωνα με το touristiki-agora.gr.

Η ITB Berlin προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες ακόμη και online πλατφόρμα επικοινωνίας, το Virtual Market Place (VMP), όπου παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες της έκθεσης όλο το χρόνο. 

Στην έκθεση και η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Προσφέρει ακόμη το ITB SPEED NETWORKING, 5λεπτα meetings μεταξύ εκθετών και ITB buyers στο Marshall-Haus του εκθεσιακού κέντρου.

Έλενα Κουντουρά: Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Θετικά μηνύματα για τον  ελληνικό τουρισμό προκύπτουν από τις επαφές της Αν. υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά στην Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Θετική εικόνα για την πορεία των φετινών κρατήσεων  διαπιστώνει  η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά στην  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, τη μεγαλύτερη έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, όπου πραγματοποιεί  εντατικές επαφές και συναντήσεις με στόχο την  αύξηση του μεριδίου του ελληνικού τουρισμού.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός επισήμανε ότι «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».

Οι  εκπρόσωποι των  TourOperators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού, μετέφεραν στην Υπουργό  στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική εικόνα στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα. Ανάλογη εικόνα μετέφερε στην Υπουργό και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων DRV, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. NorbertFiebig με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.

Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι καταβάλλεται μία δυναμική και στοχευμένη προσπάθεια για την προβολή, προώθηση και στήριξη  με κάθε τρόπο και σε κάθε μέσο των νησιών που το προηγούμενο διάστημα δέχθηκαν προσωρινές πιέσεις από τις προσφυγικές ροές και που σήμερα έχουν εξασφαλίσει συνθήκες ομαλότητας και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Στην περιήγησή της στο περίπτερο του ΕΟΤ,  η κα Κουντουρά  συνομίλησε με τους Έλληνες εκθέτες και εισέπραξε την ικανοποίησή τους για την φετινή Ελληνική παρουσία και τις προσπάθειες που γίνονται για την εντατική και διευρυμένη  προβολή  των ελληνικών προορισμών.

Η Υπουργός συνεχίζει σήμερα και αύριο τις συναντήσεις με μεγάλους Τ.Ο. και ταξιδιωτικά γραφεία. Αύριο θα συναντηθεί και  με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, κ. Τaleb Rifai.

Σχόλια