Ειδήσεις

Η ώρα της ετυμηγορίας για τους "6" της υπόθεσης Κατσούλη

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία η οποία κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού του Κώστα Κατσούλη, στη Νέα Αλικαρνασσό, τον Σεπτέμβριο του 2014, φτάνει αύριο στο τέλος της. Στις 12.30 το μεσημέρι, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα ανέβουν στην Έδρα, με τον Πρόεδρο να ανακοινώνει την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου για τους έξι φιλάθλους του Ηροδότου που κάθονται στο εδώλιο.

Στη χθεσινή προτελευταία συνεδρίαση του Δικαστηρίου, η οποία διήρκησε μέχρι τα μεσάνυχτα, είχαμε την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, κ. Κοντόγγονα, καθώς και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κοντόγγονα πρότεινε την ενοχή των τριών από τους πέντε κατηγορούμενους που βαρύνονται με την κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς.

Πρόκειται για τρεις οπαδούς του Ηροδότου, ηλικίας 26, 28 και 34 ετών. Αναφορικά με τους υπόλοιπους δυο βασικούς κατηγορούμενους, έναν 29χρονο κι έναν 36χρονο, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώτου μόνο για απόπειρα συμπλοκής, ενώ για τον 36χρονο πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο φίλο του Κατσούλη που είχε επίσης τραυματιστεί στα επεισόδια, αλλά και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος της συντρόφου του τελευταίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πιο μικρός από τους κατηγορούμενους - ο 24χρονος -, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος δεν έχει προφυλακιστεί, πρέπει να απαλλαχθεί από την πλημμεληματική κατηγορία της συμπλοκής.

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια