Ειδήσεις

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας με βροχές και καταιγίδες

Τα σχέδια όλων όσοι σκέφτονται να εξορμήσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ,φαίνεται να χαλάει ο καιρός καθώς προβλέπονται βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πρόκειται να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο αλλά και για το πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα "οι διαθέσεις του καιρού θα αλλάξουν και μάλιστα προς το χειρότερο από το Σάββατο, όποτε και θα υπάρξει επιδείνωση ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν από την Κυριακή με ενίσχυση των ανέμων που θα στραφούν σε Β.Α φθάνοντας σε ένταση κατά τόπους και τα 8 μποφόρ. Επίσης και σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων εκτός από τις αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν και βροχές που θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα", προσθέτει ο μετεωρολόγος, μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια στους λάτρεις του χαρταετού που περιμένουν πως και πως τη συγκεκριμένη μέρα για να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους συνήθεια.

Όπως όλα δείχνουν σημειώνει ο κ. Λέκκας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι εκδρομείς του τριημέρου ενώ συμβουλεύω τους διοργανωτές των αποκριάτικών εκδηλώσεων να βλέπουν και τα στοιχεία της μετεωρολογίας από εδώ και στο εξής μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας καθώς ο καιρός δεν φαίνεται να είναι με το μέρος τους τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.  

Και μπορεί τα τερτίπια του καιρού να μην σταθούν  σύμμαχος στην προσπάθεια μικρών και μεγάλων να ξεχυθούν στην φύση και να απολαύσουν την μέρα της Καθαράς Δευτέρας, οι καιρικές συνθήκες ωστόσο από σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες σε γενικές γραμμές θα είναι καλές με περιορισμένη αστάθεια ,πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων από αύριο και μικρή πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών κατά τόπους κυρίως στην Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου με ανέμους χαμηλής εντάσεως που σίγουρα δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις μεταφορές όπως σημειώθηκαν χθες.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια