default-image

Αλληλεγγύη στους 12 φοιτητές του Φυσικού

Κρήτη
Αλληλεγγύη στους 12 φοιτητές του Φυσικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη έκταση παίρνει το κύμα αλληλεγγύης στους 12 διωκόμενους φοιτητές του Φυσικού, που οδηγούνται σε δίκη την Πέμπτη 10 Μαρτίου, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

69 καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών ο Ευτύχης Μπιτσάκης και ο Σπύρος Λαπατσιώρας, ζητούν την αθώωση των φοιτητών, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η υπόθεση των 12 δεν είναι μια απλά "ποινική" υπόθεση, αλλά έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο. Δεν δικάζονται μονάχα 12 φοιτητές. Στις 10 Μάρτη δικάζονται η ίδια η Δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες [...] Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές που διώκονται, διεκδικώντας την οριστική αθώωσή τους. Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις για λόγους φρονηματισμού και να απομονώσουν την τρομοκρατία, την αυθαιρεσία και τον πολιτικό αυταρχισμό στους ακαδημαϊκούς χώρους».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο κείμενο οι υπογράφοντες καθηγητές ρίχνουν το βάρος της ευθύνης για όσα έγιναν στις 10 Οκτωβρίου στους συναδέλφους τους του Φυσικού Τμήματος, λέγοντας πως εκείνοι ήταν που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης για αναπλήρωση των χαμένων από τις φοιτητικές καταλήψεις ημερών της εξεταστικής.

Με αφορμή την δίκη την Πέμπτη 10 Μαρτίου διοργανώνονται:

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, 9 μμ. στην αίθουσα Ανδρόγεω, συναυλία αλληλεγγύης για τους 12 φοιτητές του φυσικού, 2 μέρες πριν τη δίκη.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 πμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News