Ειδήσεις

"Καμπάνες" 22 ετών διότι εξαπάτησαν πρόσφυγες

Βαριές «καμπάνες» επεφύλαξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, για πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι δικάζονταν, κατηγορούμενοι -μεταξύ άλλων- για «διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων μεταναστών».

Πρόκειται για την υπόθεση των τεσσάρων Σύριων προσφύγων, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2014 είχαν καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι εξαπατήθηκαν από άτομα τα οποία επρόκειτο να τους μεταφέρουν από τη νότια Κρήτη στην Ιταλία. Σύμφωνα με τους Σύρους, οι κατηγορούμενοι πήραν χρήματα, ωστόσο το πολυπόθητο ταξίδι προς τη γειτονική χώρα, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου κάθισαν έξι αλλοδαποί κι ένας Ηρακλειώτης. Και οι επτά κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι έξι αλλοδαποί βαρύνονταν επιπλέον με την κατηγορία της «διευκόλυνσης μεταφοράς παράνομων μεταναστών».

Η Έδρα αποφάσισε την απαλλαγή και των επτά κατηγορουμένων από την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης. Όσον αφορά στη δεύτερη κατηγορία, το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους πέντε εξ' αυτών, αθωώνοντας τον έκτο. 

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε ποινές κάθειρξης -κατά συγχώνευση- 22 ετών για τον κάθε ένα από τους πέντε αλλοδαπούς.

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια