default-image

Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας

Ελλάδα
Στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Σμύρνη μεταβαίνει σήμερα,  λίγες μόνο ώρες μετά το ολονύκτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο ελληνοτουρκικής συνεργασίας.

Η συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου στη Σμύρνη ήταν προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί ωστόσο αναμένεται να πάει λίγο αργότερα, καθώς η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο επίκεντρο του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας θα βρεθεί  η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα. Είναι ενδεικτικό ότι τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν δέκα υπουργοί ενώ αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.

Συμφωνία με το πρόγραμμα, που ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με την άφιξη των κύριων Τσίπρα και Νταβούτογλου στη Σμύρνη από τις Βρυξέλλες, θα υπάρξει σε αρχή συνάντηση των δυο πρωθυπουργών, αλλά και διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών σε πολιτικό επίπεδο και στις 2.30 μετά το μεσημέρι κοινή συνέντευξη τύπου. 

Στην κυβερνητική  αντιπροσωπεία μετέχουν οι Γ. Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ν. Κοτζιάς , Υπουργός Εξωτερικών, Π. Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Ν. Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ε. Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Ο. Γεροβασίλη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Γ. Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών

Παράλληλα με τις πολιτικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθεί και το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν 36 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς, κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News