Ειδήσεις

Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το προσφυγικό

«Τα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα» σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Κω όπου μετέβη σήμερα προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της 68ης Επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, την «αυτονόητη» αυτή διαπίστωση «πρέπει να την συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως κατά την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού « υπό όρους Ανθρωπισμού, εξαρτάται η συνοχή και το μέλλον του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

«Τιμούμε σήμερα την 68η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, την 7η Μαρτίου 1948.  Έκτοτε τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κορμού τούτου, επί του συνόλου του οποίου ασκείται πλήρως, ως την τελευταία της έκφραση, η εθνική μας κυριαρχία, κατά το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο», είπε ακόμη, αναφερόμενος στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Σχόλια