default-image

Οι ανησυχητικές διαστάσεις του bullying σε διημερίδα

Κρήτη
Οι ανησυχητικές διαστάσεις του bullying σε διημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνεται το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με τους ειδικούς να στέλνουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή τη Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.

Σχολικός εκφοβισμός: Επιστημονικές προσεγγίσεις και βιωματικές εφαρμογές ήταν το θέμα διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο μείζον αυτό ζήτημα.  

Η προσέγγιση του θέματος από διακεκριμένους επιστήμονες καθώς και τα βιωματικά εργαστήρια που συνδέουν τη θεωρία με τη πράξη αποτέλεσαν τον βασικό άξονα της διημερίδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έως σήμερα 12.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα επιμορφώθηκαν στη διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού ενώ εκπονήθηκε ένα πλήρες επιστημονικά έγκυρο υλικό για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων.

Τη διημερίδα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το bullying, με ειδικούς να φωτίζουν πλευρές του κοινωνικού αυτού προβλήματος, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Και στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σχετική διημερίδα, με εκπαιδευτικούς και επιστήμονες να τονίζουν την ανάγκη ανάπτυξης καλών σχέσεων όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στην οικογένεια, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της συνεργασίας όλων για ένα ασφαλές και δημοκρατικό σχολείο.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News