default-image

Ασήκωτο φορτίο για τους αγρότες το φορολογικό

Οικονομία
Ασήκωτο φορτίο για τους αγρότες το φορολογικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τυφώνα έτοιμο να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του μοιάζουν οι αλλαγές στο φορολογικό που προωθούνται και όπως όλα δείχνουν θα αφήσουν πίσω τους, "λεηλατημένο" το εισόδημα των αγροτών και ψίχουλα με τα οποία θα πρέπει να επιβιώσουν.

Για αρχή η φορολόγηση αυξάνεται από το 13 στο 20%, ενώ εκτοξεύεται στα ύψη η προκαταβολή φόρου και στην πορεία εφόσον ισχύσουν οι αλλαγές έρχονται ακόμη μεγαλύτερα φορτία.

Το αλαλούμ που επικρατεί οδηγεί σε σύγχυση ακόμα και τους φοροτεχνικούς οι οποίοι με χαρτί, μολύβι και κομπιουτεράκια προσπαθούν να κάνουν τους πρώτους υπολογισμούς αλλά χάνονται στις δαιδαλώδεις αλλαγές.

Μέχρι στιγμής όλα θεωρούνται ρευστά όπως η φορολόγηση των ενισχύσεων και οι ίδιοι δέχονται καταιγισμό ερωτημάτων από τους αγρότες που δεν ξέρουν τι τους... ξημερώνει.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που χρησιμοποιούν και οδηγεί στο τέλος του υπολογισμού σε… μηδέν στο πηλίκο.

Πάντως προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στο τεκμαρτό εισόδημα πει του οποίου φορολογείται πλέον ο αγρότης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_r4t7klfz/

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο πλαίσιο σεμιναρίου για φοροτεχνικούς που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, καθώς οι ίδιοι οι φοροτεχνικοί προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τις αλλαγές και το ισχύον καθεστώς, χωρίς όμως πάντα να τα καταφέρνουν.

Ρεπορτάζ:

Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News